sursa foto:  observatornews.ro

Olanda bagă bățul prin gard. Ministrul olandez Eric van der Burg: ‘România putea să intre în Schengen, în timp ce Bulgaria trebuie să facă pași suplimentari’

Ministrul olandez al justiţiei şi securităţii, Eric van der Burg, a declarat că România putea să intre în spaţiul Schengen la reuniunea de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), în timp ce Bulgaria trebuie să facă paşi suplimentari. 

 

Ministrul a spus că nu vede rezultatul votului pe joi, în urma căruia României şi Bulgariei li s-a blocat din nou drumul spre spaţiul Schengen, ca pe un „semn de slăbiciune” pentru Uniunea Europeană sau ca pe o diminuare a solidarităţii între statele membre. „Am făcut nişte acorduri, aşa că trebuie să le respectăm„, a afirmat el, fără a intra în detalii.

 

Întrebat dacă are să transmită un mesaj românilor şi bulgarilor, el a afirmat: „Este o diferenţă între România şi Bulgaria. Pentru România era posibil să intre în Schengen, în timp ce Bulgaria trebuie să facă paşi suplimentari până să fie gata„.

 

În ceea ce priveşte decuplarea aderării României şi Bulgariei, el a afirmat că „depinde de Bulgaria să facă paşi suplimentari şi de Comisie să ne raporteze nouă şi apoi vom discuta mai departe.

Întrebat dacă este posibil ca problema aderării României şi Bulgariei la zona Schengen să fie pusă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, variantă vehiculată de mai multe surse în ultima perioadă, el a afirmat că acest lucru este „mereu posibil”, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Se întoarce roata! Ambasadoarea Austriei, convocată la MAE de către Bogdan Aurescu: ‘Atitudinea nejustificată și inamicală va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare