restaurant

OPC închide un celebru restaurant! Imagini dezgustătoare din locul în care se prepara mâncarea, printre gândaci și mizerie! | GALERIE FOTO

Un celebru restaurant din Iași a fost amendat și închis de către Protecţia Consumatorilor! Inspectorii ANPC au făcut un control inopinat, cele găsite fiind de-a dreptul groaznice.
Restaurantul chinezesc, LA CAO, situat pe strada Smârdan din Iași, a fost amendat şi închis temporar, ieri, de Protecţia Consumatorilor, în urma unui control inopinat al inspectorilor ANPC.

Citește și: Impozitarea care a revoltat românii! Ce este „taxa pe soare” și cine trebuie să o plătească

Neregulile găsite de către inspectorii ANPC

Un restaurant chinezesc din Iaşi a fost amendat şi închis temporar de Protecţia Consumatorilor, din cauza unor condiţii improprii pentru desfăşurarea activităţii.
Potrivit inspectorilor, s-au descoperit abateri legate atât de frigidere neigienizate cu chedere murdare, plăci de faianţă şi gresie sparte, fisurate, cu urme de reziduri alimentare, prize şi întrerupătoare foarte murdare, coşuri de gunoi fără capac, resturi menajere şi alimentare amestecate în coşurile de gunoi, şi nu în ultimul rând, prezenţa unor gândaci vii găsiţi pe jos, în restaurant, notează ziarul de iasi.

Decizia inspectorilor ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au decis amendarea și închiderea restaurantului, în urma celor găsite. Mai mult, aceștia au confiscat  19 kg de produse din carne, relatează Ziarul de Iași.
În acest context, comisarii spun că nu s-a prezentat un proces verbal din care să reiasă efectuarea, de către o firmă specializată, a operaţiunilor de dezinsecţie/deratizare.

„În cursul zilei de 05.02.2024, comisari din cadrul CJPC Iaşi au desfăşurat o acţiune de control la restaurantul LA CAO ca urmare a înregistrării unei sesizări. Aspectele sesizate de consumator au fost confirmate, petiţia fiind concluzionată ca întemeiată”, au precizat reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi.

Citește și: Începe procesul de renunțare la cash și angajați! A fost deschis primul supermarket non-stop, fără angajați și unde se poate plăti doar cu cardul

Restaurantul a fost sancționat și cu o amendă de 10.000 de lei

Potrivit Ziarul de Iași, operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă, în valoare de 10.000 lei. De asemenea a fost dispusă  măsura de oprire definitivă de la utilizare a unor produse din carne, în valoare de 518 lei.

Restaurantul LA CAO rămâne închis  până la remedierea deficienţelor constatate.

 

ANPC anunță dezastru în magazinele Mega Image

În a doua jumătate a lunii ianuarie 2024, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat o amplă acțiune de verificare în cadrul lanțului de magazine Mega Image din întreaga țară. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni aspre.

Au fost dispuse: oprirea definitivă de la comercializare a produselor găsite ca fiind neconforme, în valoare de 65.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor, pentru 17 magazine, propunere de închidere temporară, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 9 locaţii Mega Image și propunere de închidere temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru 8 magazine.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare