sursa foto:  realitatea.net

Ordin dat din pușcărie de Dumitru Buzatu

Apar informații incendiare despre lupta care se dă în sânul Partidului Social Democrat (PSD), după ce Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru luare de mită.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, l-a desemnat pe Dragoș Benea să preia organizația PSD Vaslui, dat fiind că Buzatu a fost exclus din partid.

Conform presei locale, Dumitru Buzatu ar vrea ca oamenii săi de încredere să preia partidul: Dan Marian, fiul său, Tudorel Buzatu, și Ioan Ciupilan, primarul Hușului.

Ce spune presa locală:

„Dan Marian, Tudorel Buzatu și Primarul Hușului, Ioan Ciupilan, au ordin de la Buzatu din pușcărie să preia partidul, chiar dacă mâine vine secretarul general al PSD, Paul Stănescu, să-l instaleze interimar pe Dragoș Benea”, scrie Vremeanoua.ro.

„Paul Stănescu vine mâine la Vaslui și nu o să-l pună nici pe Ciprian Trifan, noul președinte interimar al CJ Vaslui, nici de Solomon și nici pe primarul Hușului. Îl va anunța de Adrian Dragoș Benea drept interimar al organizației și care probabil că va sta până la sfârșitul alegerilor locale de anul viitor, când se va vedea ce facțiune din PSD Vaslui va ieși câștigătoare la numărarea voturilor. Așa că visul de mărire al lui Dan Marian se cam năruie.

Nu va fi noul tătuc al PSD în locul lui Buzatu, nici măcar sforarul din spatele lui Ciupilan. Paul Stănescu va mai da o directivă, și anume formarea unei coaliții locale între PSD și PNL. Aceasta nu poate avea loc decât dacă, în prima ședință de CJ Vaslui, o majoritate largă formată din PSD și PNL îl va demite pe Dan Marian din funcția de vicepreședinte de CJ. De ce ține Buzatu din pușcărie să impună cuplul Ciupilan -Dan Marian? Fiindcă la mijloc sunt mulți bani”, mai spun jurnaliștii citați.

Ce a spus Marcel Ciolacu

„Împreună cu colegii mei am luat trei decizii – excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD. Numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea. (…)

Am luat act din demisia din funcţia de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Creţu Gabriela – senatoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce au transmis procurorii DNA în acest caz:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare