sursa foto:  realitatea.net

Ordonanța Militară 4 a pus stop! În plină epidemie de coronavirus, arbitrul pieței energiei luase o decizie șocantă

Arbitrul pieței energiei, ANRE, a decis miercurea trecută, în plină epidemie de coronavirus, să majoreze cu circa 20% prețul gazelor naturale furnizate clienților casnici.

Majorarea s-a făcut prin ordinul 51/2020 al președintelui ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei), Dumitru Chiriță, și prevede o creștere de la circa 130 de lei la circa 160 de lei / MWh a prețurillor reglementate pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale în regim reglementat realizată de Premier Energy SRL pentru clienții casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate.

De notat că decizia de creștere a prețului gazelor pentru populație e luată pe fondul scăderii dramatice a cotațiilor internaționale la hidrocarburi (petrol și gaze), dar și al scăderii consumului global și național din cauza stopării multor activități economice.

Prețurile crescute ar fi urmat să fie valabile în perioada 1 aprilie – 30 iunie, dar intrarea lor în vigoare a fost stopată de Ordonanța Militară 4, publicată duminică în Monitorul Oficial. Ordonanța Militară prevede la Articolul 8 că ”în perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii ordonanței”, potrivit g4media.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Foto: Prețurile majorate pentru Premier Energy

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare