sursa foto:  monitorulcj.ro

Reducerea cu 50 de bani la benzină și motorină nu este obligatorie! Ministrul Energiei: ‘Sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat în privința Ordonanței de Urgență pentru ieftinirea cu 50 de bani a carburanților că vorbim de o reducere voluntară. Practic, benzinarii nu sunt obligați să aplice această reducere.

Totuși, ministrul Energiei este de părerea că majoritatea, dacă nu chiar toate, benzinăriilor o vor aplica.

Virgil Popescu a arătat că Ordonanţa prevede reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de atat şi 25 de bani va fi o reducere voluntară pe care voluntar o vor aplica lanţurile de benzinării, în cazul în care doresc să ia şi această reducere de la buget de 25 de bani, scrie News.ro.

„Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt,în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a afirmat, joi, Popescu.

„Eu, din ceea ce cunosc în piaţă în momentul de faţă, sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă şi românii vor beneficia la toate brandurile de la staţiile de benzină de aceste reduceri”, a mai spus ministrul Energiei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare