sursa foto:  revista22.ro

Pe ce carte va juca PNL la alegerile prezidențiale din 2024. Cristian Pîrvulescu: ‘Ludovic Orban a anunțat că ar putea fi candidat. Florin Cîțu nu este un prezidențiabil’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024 și cine ar putea fi candidatul PNL pentru această funcție.

 

Politologul susținând că în comparație cu Florin Cîțu care nu este un prezidențiabil, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan are un avantaj în fața tuturor datorită imaginii publice foarte recunoscute.

„Vorbeam și de prezidențiale, care sunt foarte importante. Ludovic Orban a anunțat, pentru a-și întări susținerea în organizații, că ar putea fi candidat la prezidențiale și a prezentat sondaje care îl arată ca fiind cel mai bine plasat pentru acestea acum. Pe de altă parte, în acest moment, domnul Cîțu nu este un prezidențiabil, dar dintre cei care se aflau lângă domnul Cîțu îl văd ca prezidențiabil pe Rareș Bogdan spre exemplu care vine din PNL, deci nu este pe linia PD-L-istă, dar are o imagine publică recunoscută și poate în condiții favorabile în 2023 să își depună candidatura mai ușor dacă este domnul Cîțu erodat de guvernare decât dacă este domnul Orban. Sunt și calcule de acest gen care se fac pentru că candidatul la prezidențiale va juca un rol central și partidele își vor structura campania în jurul acelui candidat”, spune Cristian Pîrvulescu, conform psnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare