sursa foto:  Graiul Maramuresului

Pensionarii se revoltă: Este o bătaie de joc, o sfidare totală

Pensionarii reacţionează vehement la informaţia conform căreia pensiile ar urma să crească, în 2021, cu un procentaj de doar 3%, ceea ce reprezintă aproximativ rata medie anuală a inflaţiei.

Informaţia vine de la liderul sindical Bogdan Hossu, care a participat, vineri la discuţii cu ministrul muncii.

Silvia Petre, preşedintele Asociaţiei de Pensionari Timiş, spune că propunerea de 3 la sută nu poate fi acceptată iar pensionarii vor rămâne în stradă cât va fi nevoie. Ea susţine că amânarea majorării pensiilor până la finalizarea procesului de recalculare echivalează cu un plan de exterminare a pensionarilor.

„Înţelegeam dacă se majorau pensiile cu 8%, cum s-a promis în campania electorală. Dar pentru faptul că nu se majorează şi nu se acordă nici inflaţia până în septembrie – octombrie, când vrea doamna ministru să dea, propun să rămână (banii, n.r.) pentru minister, poate mai face un vicepremier cu aceşti bani. Că la muncă ne ducem noi şi fără să ne trimită dânsa, pentru că suntem nevoiţi, pentru că la ora actuală nu se poate supravieţui.

Gândiţi-vă la inflaţie, la ce preţuri sunt. Iarna nu a trecut şi mai aveam de plătit foarte multe. Pentru noi e dezastru. Iar propuneare anunţată de domnul Hossu, pensionarii nu o acceptă.

Suntem pe 23 februarie în instanţă la Curtea de Apel şi vom contesta până la Bruxelles, să ştie toată Europa ce se întâmplă în România cu banii pensionarilor. Este o bătaie de joc, o sfidare totală.

Noi nu suntem asistaţi social. Gândiţi-vă că, la farmacii, pensionarii îşi cumpără doar jumătate din reţetă. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Am înţeles, pensii mici. Dar aşa bătaie de joc, să nu acopere nici inflaţia?

Trebuia din luna ianuarie, pe legea 263 în vigoare, să acopere inflaţia şi să respecte legea. Dar acest guvern nu respectă nimic. De aceea pensionarii sunt în stradă şi vor fi, în continuare, chiar dacă vine gerul. Chiar dacă nu ne-a terminat pandemia şi ne termină gerul, noi vom fi în stradă cât va fi nevoie.

La ora actuală, un pensionar care n-a muncit niciodată are 800 de lei. Unul care a muncit 20 sau 30 de ani are 900 de lei. Ce matematică ştiu? Ce fac cu noi?

E bine că a pornit acţiunea de a-i verifica pe cei care n-au muncit şi iau ajutoare sociale, dar asta durează câţiva ani şi nu ştiu dacă noi vom putea rezista. Probabil, ăsta e scopul: să ne termine mai repede”, a spus Silvia Petre într-o intervenţie la Antena 3.

Vezi și:

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare