sursa foto:  mai.gov.ro

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Dezvăluire Bugetul.ro. La două săptămâni după ce a promis că va renunța la delegări și că va sprijini sistemul de ocupare a funcțiilor prin concurs, ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a răzgândit și a sistat, temporar, două concursuri: cel pentru ocuparea funcției de șef al DGPI, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel pentru ocuparea funcției de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Practic, „Revoluția lui Bode” a durat doar două săptămâni.

Motivul? Lucian Bode ar pregăti execuția numărului 2 în MAI, chestorul Bogdan Despescu. De aceea, șeful Internelor încearcă să taie din influența pe care Bogdan Despescu o are în interiorul ministerului.

Pentru a înțelege mai bine jocurile din Ministerul de Interne, în cele ce urmează, vă vom explica totul cronologic:

La 15 decembrie 2020, Bugetul.ro vă dezvăluia că se vor face pune „șefi plini” în Ministerul de Interne, în ianuarie 2021, după cum scriam AICI. La acea dată anunțam că Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs posturile de director general al Direcției Generale de Protecție Internă, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Ambele funcții-cheie fuseseră scoase la concurs la 9 decembrie 2020. Termenul-limită de înscriere în concurs era chiar 15 decembrie.

Vezi și Document. Mutări la vârful Ministerului de Interne, în ianuarie 2021! Vor fi puși șefi ‘plini’ la ‘Doi și-un sfert’ și DGA

La 18 decembrie anul trecut, surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că în concurs a intrat și actualul șef al DGPI, generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ceea ce în Sistem a dat naștere la o serie de controverse, anume că jocurile ar fi deja făcute în privința câștigătorului.

Vezi și SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

La 24 decembrie, la preluarea mandatului de ministru al Internelor, Lucian Bode anunța că va continua munca lui Marcel Vela și aici „mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi”.

Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a spus Lucian Bode, în Ajunul Crăciunului 2020.

Tot la acea dată aveam informații că Lucian Bode pregătește destituirea secretarului de stat în MAI, chestorul general de poliție Bogdan Despescu, după cum am scris AICI.

Marea REFORMĂ a durat 2 săptămâni

6 ianuarie 2021După doar două săptămâni de când a promis că va continua munca lui Marcel Vela, Lucian Bode a sistat brusc concursul pentru pentru ocuparea postului de conducere vacant de director general la Direcția Generală de Protecție Internă, confirmând, practic, dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, la 18 decembrie 2020, anume că jocurile privind numirea unui șef plin la „Doi și-un sfert” ar fi fost deja făcute.

7 ianuarie 2021. Ministrul Bode sistează și concursul pentru ocuparea funcției de șef al DGA.

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că cele două concursuri au fost amânate, cel puțin, până în vară.

14 ianuarie 2021. După doar o săptămână, la urechile noastre ajungea o nouă informație privitoare la „execuția” lui Bogdan Despescu și la cum i-a atras „informal” atenția Lucian Bode. De altfel, Bugetul.ro a publicat, la momentul respectiv, informația AICI.

Vezi și SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

La 18 ianuarie 2021 se anunță că, din 22 ianuarie, Ștefania Gabriella Ferencz, fost secretar general al lui Lucian Bode la Ministerul Transporturilor, va fi detașată ca secretar general la Ministerul de Interne.

Vezi și Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

Practic, prin aducerea Ștefaniei Ferencz la Ministerul de Interne, Lucian Bode începe operațiunea de a-și numi propriii oameni la MAI și de a-i scoate din joc pe cei din vechea tabără. 

Ce înseamnă asta? Că mult promisa reformare a Ministerului de Interne și a instituțiilor din subordinea sa nu se mai face și că vom avea din nou șefi numiți politic în fruntea Poliției Române.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare