sursa foto:  b1.ro

SURSE Primul cap care va pica în Ministerul de Interne, după numirea lui Lucian Bode ca ministru

Astăzi Lucian Bode a preluat mandatul de ministru al Afacerilor Interne. Tot astăzi, noul șef al MAI a anunțat că va face curățenie în minister și în structurile din subordinea MAI.

Conform surselor bine informate ale Bugetul.ro, primul om „executat” de ministrul Bode ar urma să fie mâna dreaptă a lui Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu.

Un argument care întărește informația de ultimă oră intrată în posesia Bugetul.ro este acela că Bogdan Despescu l-a executat pe Marius Florin Mihăilă, nimeni altul decât fostul coleg de liceu al lui Lucian Bode, de la conducerea Academiei de Poliție, în vara acestui an.

De altfel, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că un fals comunicat al Sindicatului Europol îl numea pe numărul 2 din Ministerul de Interne un plagiator, la câteva zile după ce Mihăilă fusese demis de Marcel Vela din fruntea Academiei de Poliție.

Un fals comunicat de presă, pretins a fi fost emis de Sindicatul EUROPOL, anunța zilele trecute faptul că teza de doctorat a secretarului de stat Bogdan Despescu, nr. 2 din Ministerul de Interne, este plagiată.
Documentul ascunde în spatele său un război deschis la nivel înalt în Ministerul de Interne între secretarul de stat Bogdan Despescu și rectorul cu cel mai scurt mandat din istoria Academiei de Poliție, Marius Florin Mihăilă.
Demis de ministrul de Interne Marcel Vela la începutul lunii iunie, la 6 zile după numire, rămas fără funcții și fără sprijin politic – și nemaiavând, practic, nimic de pierdut – Marius Florin Mihăilă, custodele oficial al „eticii academice” din cea mai compromisă instituție de învățământ superior din România, și-a pus toate tunurile, subit, pe teza de doctorat a adjunctului celui care l-a numit și demis.
Așa se face că secretarul de stat Bogdan Despescu a fost declarat de Mihăilă „plagiator” printr-o procedură incertă din punct de vedere juridic. Pentru conformitate: la 6 ianuarie 2020 demonstram în PressOne, în premieră că Bogdan Despescu și-a plagiat peste 150 de pagini din teza de doctorat. Sesizarea privind teza sa a fost dezgropată de Mihăilă și folosită ca monedă de schimb într-o bătălie personală, fără legătură cu integritatea academică din Academiei de Poliție”, scria Emilia Șercan, pe site-ul pressone.ro, în iulie 2020.

Mihăilă fusese numit la butoanele Academiei de Poliție la cererea ministrului Transporturilor de la acea vreme, Lucian Bode, cu care Mihăilă a fost coleg de liceu la Grupul Școlar „Iuliu Maniu” din Șimleul-Silvaniei, județul Sălaj.

Ei bine, conform informațiilor Bugetul.ro, Lucian Bode ar urma să se răzbune acum pe secretarul de stat Bogdan Despescu, pe care ar urma să-l înlocuiască.

Porumbelul „SCĂPAT” de Bode

De altfel, noul ministru de Interne i-a și transmis, joi, un semnal bine camuflat lui Bogdan Despescu, încă număr 2 în MAI.

Bode a declarat azi că își dorește ca în cel mai scurt timpă să aibă o echipă funcțională la Ministerul de Interne, făcând referire, printre alții, și la secretarii de stat.

„Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a spus Lucian Bode.

Vezi și

Schimbări majore! Ce planuri are noul Guvern cu Pilonul II de pensii

Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor: Pandemia de COVID-19 a schimbat situația pe plan imobiliar

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare