sursa foto:  gazetadecluj.ro

PNL, atac în forță: ‘PSD reușește să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituție fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ’

Partidul Național Liberal (PNL) a lansat critici dure după alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

 

 

 

De asemenea, liberalii anunţă că, odată cu alegerile parlamentare, vor putea fi „deparazitate” toate instituţiile statului în care PSD şi-a „plantat” oameni precum Florin Iordache.

„PSD reuşeşte să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituţie fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ. Nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislaţiei României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislaţia în domeniul justiţiei, un adevărat torţionar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea.

Alegerea lui Florin Iordache arată că PSD nu a înţeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne. Sinecurismul este o boală veche a PSD, care se vrea a fi mascată prin încercarea eşuată din aceste zile de a confecţiona imaginea unui partid care s-ar reforma. Dovada faptului că PSD rămâne un partid retrograd, toxic şi nereformabil este tocmai susţinerea lui Florin Iordache în poziţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, înainte chiar de a corecta cadrul legislativ al acestei instituţii şi cu speranţa de a obţine un mandat pe viaţă şi de a profita de configuraţia actuală a Parlamentului”, susţin liberalii.

 

 

Aceştia subliniază că legea de funcţionare a Consiliului Legislativ va trebui revizuită.

 

 

„Îi asigurăm pe români că, odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, vor putea fi deparazitate toate instituţiile statului în care PSD şi-a plantat oameni precum Florin Iordache în favoarea celor care într-adevăr fac cinste funcţiei publice. România are nevoie de corectarea tuturor derapajelor produse în această perioadă de actualul Parlament, compromis şi expirat, dominat de PSD, iar PNL este partidul care va face aceste reforme îndelung aşteptate”, se mai arată în comunicat.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Augustin Zegrean a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu – 2 voturi pentru şi 226 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17, informează agerpres.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare