sursa foto:  infomures.ro

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Dezvăluire Bugetul.ro. De-a lungul timpului, liberalii au declarat în repetate rânduri că vor pune stop traseismului în România. Chiar premierul Ludovic Orban a declarat, în trecut, că liberalii vor depune un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic. Cu toate acestea, pe listele Partidului Național Liberal pentru alegerile parlamentare, prezidat de Ludovic Orban, găsim un politician ajuns la al 6-lea partid.

Concret, pe lista PNL Dâmbovița pentru Camera Deputaților, pe poziția a doua îl găsim pe Liviu Ioan Balint, actual deputat de Sălaj.

El a fost membru PDL, UNPR, PMP, PSD, Pro România, iar acum este membru PNL.

Balint a intrat în Parlament în anul 2016, de pe listele partidului fondat de Traian Băsescu – PMP. A prins „vremea de aur” a lui Liviu Dragnea, iar, după ce fostul șef PSD a intrat la închisoare ( n.r. – a stat în PSD în perioada septembrie 2017 – august 2019), a avut grijă să se transfere la Pro România (august 2019 – ianuarie 2020) .

Ulterior, în ianuarie 2020, a intrat în Partidul Național Liberal, pe care îl va reprezenta la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Așadar, Liviu Ioan Balint a bifat 4 partide doar în actualul legislativ.

Între 2004 și 2009, Balint a fost la PDL, iar în 2010 a trecut în barca UNPR-ului lui Gabriel Oprea, pe care a părăsit-o pentru a intra în Parlament, de pe listele PMP.

Ce declara Ludovic Orban când se afla în Opoziție, iar PSD-ul era la Putere

Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, spunea Ludovic Orban, în vara anului 2017.

Vezi și

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare