comprimante dopante

sursa foto:  Poliția Română

Poliția Română a dat lovitura! Peste 5,2 milioane de comprimate cu substanțe dopante au fost capturate

Milioane de comprimate care conțin substanțe dopante au fost descoperite de polițiștii din Constanța, în urma a zeci de percheziții domiciliare. Oamenii legii au fost descoperit și ridicat, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Potrivit Poliției Române, în urma analizei de laborator s-a stabilit că, comprimatele conțin substanțe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante. De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc. Pe lângă acestea, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.

11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța în vederea audierii, două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, și o femeie, de 29 de ani, fiind reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept. Persoanele vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Citește și: Așa ceva nu ai văzut nici în Narcos! Sute de mii de lei au început să zboare din mașina unui șofer, în timp ce fugea de poliție! Tânărul avea 1,4 kilograme de stupefiante la el!

Peste 5,2 milioane de comprimate descoperite în urma a 36 de percheziții domiciliare

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 36 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante sau produse ce conțin substanțe dopante. Perchezițiile au avut loc în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor.

În perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Vezi și: Poliția Română, în centrul unui nou scandal! Ce au primit doi șefi din M.A.I de la un funcționar dintr-o administrație locală

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare