sursa foto:  digi24.ro

Polițiștii râd de premierul Florin Cîțu: ‘Incapabil să răspundă la o banală întrebare’

Sindicaliștii de la Europol râd de premierul Florin Cîțu pe o rețea de socializare. După ce șeful Guvernului a evitat să dea un răspuns la întrebarea care „Care este diferența dintre un angajat al prefecturii, care primește spor de COVID19 de 30% si un polițist care se află în prima linie și nu primește acest spor de 30%?”, polițiștii îl fac praf pe Cîțu și-l numesc „incapabil”.

Premierul Cîțu incapabil să răspundă la o banală întrebare
„Care este diferența dintre un angajat al prefecturii, care primește spor de COVID19 de 30% si un polițist care se află în prima linie și nu primește acest spor de 30%”, a fost întrebarea formulată în 3 variante, de un reporter pentru premierul Cîțu.
Răspunsul premierului: „s-a declanșat o extorsiune al unui degajament al unei construcții într-o apa și mai departe: puteți uita”.
Incompetența unui Guvern care vorbește despre justiție socială dar nu poate explica o discriminare salarială legiferată de Guvernul Orban, unde Cîțu a fost ministrul finanțelor!
#GuvernIncompetent #ProtesteleContinua”, este mesajul de la Europol.

Iată dialogul dintre Cîțu și reporterul respectiv

Reporter: Avem o ordonanță de urgență semnată inclusiv de dumneavoastră dată la mijlocul anului trecut prin care angajații prefecturilor primesc un sport de COVID de 30%. Aș vrea să vă întreb dacă în primul rând ați verificat ce fel de angajați primesc, pentru că înțelegem că există oameni care nu sunt neapărat implicați în lupta contra COVID-19 și primesc acest spor, și care este diferența dintre un angajat al prefecturii și un polițist, spre exemplu, care, la fel, este în prima linie și nu primește acest spor de 30%?

Florin Cîţu: Suntem în acest moment în procedura de construire a bugetului pentru 2021. Toate actele legislative au fost aprobate, şi anul trecut sau care sunt în vigoare, vor fi analizate prin perspectiva spațiului fiscal-bugetar de anul acesta, veți vedea la buget care vor fi.

Reporter: Nu mi-aţi răspuns la întrebare. Care este diferența dintre un angajat al prefecturii care se luptă, este în lupta contra COVID-19 și un polițist care se luptă la fel şi de ce nu există un spor și pentru aceștia?

Florin Cîţu: Deci anul trecut eu am spus că nu vom face reformă în administrația publică pentru că avem nevoie de toți angajații din administrația publică, pentru că sunt în linia întâi și se luptă cu pandemia.

Anul acesta, la fel, toți, nu doar Prefectură, nu doar Ministerul Afacerilor Interne, Sănătate, Educație, toată lumea este tratată la fel. Referitor la sporuri, salarii ș.a.m.d. acestea sunt discuții pentru buget și le veți vedea la momentul când vom discuta despre buget.

Reporter: Domnule premier, aţi semnat această ordonanță de urgență prin care angajații prefecturilor primesc un sport de 30%. Care a fost raționamentul pentru care aceștia primesc un sport de 30% pentru lupta împotriva COVID-19?

Florin Cîțu: Pot să revin cu răspunsul de fiecare dată și dvs. să veniţi cu întrebarea. Anul acesta vom analiza toate actele în vigoare pentru a vedea spațiul fiscal. Mulțumesc.

Reporter: Deci, există posibilitatea să nu mai existe acest spor anul acesta?

Florin Cîțu: N-am spus aşa ceva. Eu am spus doar că toate actele, nu doar acesta – sunt foarte multe acte normative care trebuie analizate în contextul acestui spațiu fiscal din 2020-2021 și al strategiei fiscal-bugetare până în 2024, când noi ne propune ca deficitul bugetar să fie sub 3% în 2024. Mulțumesc.

Vezi și

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare