sursa foto:  caleaeuropeana.ro

Politologul Alina Mungiu-Pippidi: ‘Niciodată nu a fost un moment mai periculos decât momentul pe care îl trăim azi. Occidentul a cam coborât la standardele din restul lumii și tot n-a câștigat competiția’

Președintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a afirmat că ”Occidentul a cam coborât la standardele din restul lumii și tot n-a câștigat competiția. Era un fel de axiomă în lumea noastră care spunea că democrațiile nu-și fac război între ele”. 

„Niciodată nu a fost un moment mai periculos decât momentul pe care îl trăim azi. Lumea a accelerat spre conflict în ultimii ani. Pentru acest lucru există două explicații mari. Explicația numărul unu este că foarte mulți oameni, printre care și eu, au crezut că dacă în lume poți să faci comerț liber cu cât mai puține taxe și cu oricine, toată lumea va prospera și n-o să mai avem războaie niciodată. Nu este chiar așa”, a spus politologul Alina Mungiu-Pippidi.

Occidentul a cam coborât la standardele din restul lumii și tot n-a câștigat competiția. Era un fel de axiomă în lumea noastră care spunea că democrațiile nu-și fac război între ele. Deci, singurul fel în care nu o să avem război niciodată este dacă o să fim toți democrații. Noi suntem într-un moment foarte delicat în care ideologia noastră ne spune că trebuie să aducem democrația în toată lumea”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi, conform Gândul.ro.

Vezi și:

Alina Mungiu-Pippidi: ‘Nu se poate ca din toată Europa, ei sunt singurii care îl susțin pe Orban. Totdeauna a fost un grup din UDMR care a fost sponsorul legilor anti-anticorupție în România’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare