rares bogdan iohannis ciuca

sursa foto:  doarromania.ro

Politologul Cristian Pîrvulescu: ‘Este evident că acum candidatul la președinție al lui Iohannis este domnul general Ciucă. Și Rareș Bogdan își dorește să fie candidat la președinție’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre potenţialii candidaţi pentru Preşedinţia României care se arată pentru 2024.

 

„Domnul Ciucă este candidatul PNL acum. Nu ştiu dacă şi pentru 2024. Crin Antonescu a făcut totul ca să dispară în 2014. Iohannis a apărut în 2014 şi era convins că va deveni Preşedintele României. Iohannis a devenit preşedinte contrar sondajelor de opinie până în ultimul moment. Prima perioadă a lui Iohannis a fost lupta pentru statul de drept. Iohannis n-a avut alternativă la demiterea lui Koveşi şi a fost o decizie înţeleaptă.

Pentru Iohannis n-a ieşit majoritatea reformistă la alegerile din decembrie 2020. Pandemia a schimbat totul, a rescris tot. Electoratul PNL este format din clasa mijlocie care este foarte temătoare. PSD a fost mai conspiraţionist. Cărţile pentru Parlament s-au jucat în septembrie la locale. Nu cred că se va schimba ceva. PSD, PNL şi UDMR au 90% din primarii României. Cu 10% nu poţi face mare lucru. Prezidenţialele din 2024 sunt o necunoscută. PNL nu are candidat sigur pentru Cotroceni, are un candidat formal.

Nu ştiu dacă Ciucă din poziţia de preşedinte al Senatului va deveni un candidat redutabil. PSD va încerca să aibă un candidat din afară. Geoană spune că are promisiunea liderilor PSD iar dacă ei nu se ţin de cuvânt aceştia riscă foarte mult. Cred că PSD şi-ar dori un preşedinte care să nu le creeze probleme. PSD are nevoie de un preşedinte marionetă. Geoană n-ar fi un preşedinte marionetă. Pentru PSD, singura soluţie ca să ajungă la Preşedinţie este să intre în turul 2 cu George Simion. Domnul Simion este un prezidenţiabil ca şi domnul Drulă. Comasarea alegerilor nu este tocmai democratică dar este în avantajul PNL. Primarii PNL vor fi forţaţi să ridice candidaţii. Dacă Legislativele sunt în septembrie 2024, Iohannis va forma noul Guvern. (…)

„Este inevitabil, aşa se întâmplă întotdeauna. Americanii numesc asta perioada „răţoiului şchiop”. Dacă va fi un Guvern de largă coaliţie, îi va altera mai puţin autoritatea lui Iohannis. Vom vedea dacă PNL îi va mai da sau nu ascultare preşedintelui Iohannis. Este evident că acum candidatul la Preşedinţie al lui Iohannis este domnul general Ciucă. Şi Rareş Bogdan îşi doreşte să fie candidat la Preşedinţie”., conform alephnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare