sursa foto:  gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune: Nu există niciun risc pentru ca prețurile să crească

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, în debutul ședinței de Guvern că pachetul fiscal pe care își va angaja răspunderea în Parlament nu aduce austeritate și nu există niciun risc pentru ca prețurile să crească.

„Am văzut tot felul de interpretări ale unora cum că aceste decizii aduc austeritatea. Adevărul este ca Austeritate a fost când s-au tăiat în 2010 salarii și pensii și s-a majorat TVA-ul de la 19 la 24%. Atunci românii au fost sărăciți și s-a prăbușit puterea de cumpărare.

Acest Guvern nu crește însă TVA-ul general. Și păstrăm la 9% TVA-ul pentru alimente și medicamente. La fel cum păstrăm TVA-ul cel mai mic, de 5% la lemne de foc, energie, gaze și cărți. Deci nu există niciun risc pentru ca prețurile să crească.

În plus, nu se poate vorbi de austeritate când o măsură-cheie este creșterea salariului minim cu 10% de la 3.000 la 3.300 de lei. Iar în construcții, prin ordonanță de urgență, mărim salariul minim cu 12.5% până la 4.500 de lei. Vorbim astfel de o creștere a salariului minim pentru 2 milioane de oameni, iar angajații obișnuiți nu vor plăti nicio taxă în plus”, a declarat Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare