sursa foto:  impact.ro

Președintele interimar al Senatului, despre aderarea la spațiul Schengen: Până la finalul acestui an, România poate bifa acest proiect

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a transmis în emisiunea Talk News de la Profit news TV, că până la finalul acestui an, România ar putea bifa aderarea la spaţiul Schengen.

 

 

 

”Se fac eforturi excepţionale, pe toate fronturile pentru a obţine un rezultat favorabil, Schengen nu este al PNL, este un proiect de ţară, ce a ţinut de noi, de PNL, a fost această decuplare de partea politică, acel MCV, o povară când era vorba de intrarea în spaţiul de circulaţie. Este o gură mare de oxigen”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că toate aceste discuţii care au loc în această perioadă sunt importante şi trebuie să dăm informaţii când ni se cer explicaţii. ”Eu sunt optimistă că putem bifa acest mare proiect la finalul anului. Deja devine o problemă de interval de timp scurt. Opinia mea este fără a vreau să avansez un termen că suntem exact în direcţia corectă. Finalul este aproape dar este decizia şi celorlalte state”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a spus despre şansele ţării noastre că nu vrea să avanseze un procent pentru că este foarte precaută, iar discuţiile sunt în desfăşurare.

Despre o decuplare de Bulgaria, Gorghiu a spus: ”Noi sprijinim şi Croaţia şi Bulgaria, vom susţine această integrare cu toate cele trei state”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare