sursa foto:  Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește de eliminarea procedurilor birocratice pentru românii din Diaspora

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, le-a transmis un mesaj românilor din Diaspora, de Ziua Românilor de Pretutindeni.

În mesajul său postat pe Facebook, Marcel Ciolacu vorbește de eliminarea procedurilor birocratice pentru românii din Diaspora.

Mesajul lui Marcel Ciolacu

„De Ziua Românilor de Pretutindeni vă transmit un mesaj de recunoștință tuturor celor care, deși departe de casă, puneți umărul an de an la creșterea economică a țării noastre.

România se dezvoltă și pe baza sumelor consistente pe care românii din afara țării le trimit an de an în țară. Tocmai de aceea, cred că statul ar trebui să dea dovadă de mai mult respect în relația cu românii din afara granițelor. Respect prin eliminarea procedurilor birocratice, respect prin înființarea mai multor consulate și prin alocarea de personal care să-i ajute rapid pe românii plecați de acasă.

În același timp, sunt conștient – la fel ca voi toți – că majoritatea românilor nu au plecat de drag peste hotare. Au plecat pentru că nu au avut suficient de multe șanse aici, în România. Pentru că nu au avut servicii publice de calitate.

Aceste lucruri trebuie să se schimbe. În următorii ani, vom investi sute de milioane de euro în drumuri, școli și spitale. Este singura șansă pentru a-i aduce pe români înapoi acasă. Avem nevoie de voi acasă! Avem nevoie de experiența voastră extraordinară la dezvoltarea acestei țări!

La mulți ani, români de pretutindeni!”, este mesajul lui Marcel Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare