sursa foto:  NewsMaker

Președintele Sindalimenta critică atitudinea autorităților române în privința cerealelor ucrainene: Fermierii români pierd peste un miliard de euro doar în 2023

Fermierii români pierd peste un miliard de euro doar în 2023, a transmis președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumos, criticând atitudinea autorităților române în privința cerealelor ucrainene.

 

 

„Situația este foarte confuză și vreau să vă spun că și în condițiile în care se achiziționează cereale de pe piața Ucrainei prețurile sunt în continuare foarte mari pentru că sunt anumiți procesatori care profită de această situație, care vând produsul finit la același preț chiar dacă prețul materiei prime este mai ieftin”, a transmis Dragoș Frumosu referitor la protestele anunțate de fermierii români din cauza situație cu cerealele ucrainene.

„Revenind la ceea ce se întâmplă pe piață vizavi de cerealele vândute în România de către Ucraina, situația este critică. În momentul de față, fermierii, numai dacă ne referim la anul 2023, pierd peste un miliard de euro, ceea ce este anormal în condițiile în care alte state, Polonia, Ungaria și alte state, interzic vânzarea produselor agricole de către Ucraina pe teritoriul țărilor lor. În schimb, în România, lucrurile astea se întâmplă în continuare”, a adăugat președintele Sindalimenta.

„Noi avem pierderi uriașe și ne gândim să compensăm pierderile fermierilor în condițiile în care aceștia sunt supuși unor traume financiare de mai bine de un an de zile, timp în care, am spus-o de nenumărate ori, Președintele României declară că va face orice să salveze agricultura Ucrainei”, a conchis Dragoș Frumosu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare