Primarul Capitalei anunță demararea unei campanii de microcipare și sterilizare a câinilor: Îi vom amenda pe cei care se opun

 Nicușor Dan a anunțat demararea unei campanii de microcipare și sterilizare a câinilor din București, dublată de sancționarea proprietarilor care refuză acest lucru

„Ne confruntăm cu o provocare nouă, avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari, speriați de amenzile pe care autoritățile ar putea să le dea pentru că nu au fost microcipați și sterilizați. Vreau să îi asigur pe bucureșteni că nu îi vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a microcipa și steriliza gratuit câinii”, a precizat primarul general într-o conferință de presă. El a anunțat că va propune „o sumă consistentă” pentru această acțiune, în care vor fi implicate mai multe instituții.

„E nevoie de colaborarea autorităților, e nevoie ca în campania pe care o realizăm din cartier în cartier, din casă în casă, să fie echipe mixte cu polițiști locali gata să sancționeze proprietarii care se opun microcipării și sterilizării. Nu-i vom amenda decât pe cei care se opun”, a precizat el. În problema câinilor fără stăpân, care sunt capturați în urma sesizărilor primite, primarul Capitalei a spus că are loc o acțiune a corpului de control pentru a verifica dacă această sarcină a fost îndeplinită.

În problema câinilor cu stăpân care sunt lăsați în spațiul public, Nicușor Dan a declarat că: „Trebuie să controlăm și să nu mai tolerăm acele curți, șantiere, firme care au câini și îi lasă să iasă în zonă publică, trebuie sa existe o acțiune sistematică din partea polițiilor locale de sectoare și din Ilfov”.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare