Primul club de fotbal românesc care anunță un boicot total al firmelor austriece din România: În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria

Clubul Universitatea Craiova anunță un boicot total al firmelor austriece din România, după ce țara noastră a fost lăsată în afara Schengen.

În urma votului prin care Austria s-a opus aderării României la Schengen, Universitatea Craiova închide conturile de la Raiffeisen, nu mai alimentează la OMV-Petrom și nici nu-și va mai trimite jucătorii în cantonament în Austria.

<<În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.
Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“>>, a transmis Universitatea Craiova.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare