sursa foto:  paradisverde.ro

Produsul care aduce bani fermierilor. Aceștia sunt încântați

Prunele sunt anul acesta mai multe și mai frumoase ca niciodată. Cu pulpă suculentă și dulce ca nectarul … mare parte din ele ajung în borcane sub formă de magiun fără zahăr adăugat.

Dar fermierii ies în câștig mai ales dacă le usucă ori în zona Ardealului le transformă în palincă. Listele de așteptare sunt făcute de câteva săptămâni.

În localitatea Leleasca, din județul Olt, crengile prunilor aproape că se frâng. În regiune sunt culese și 30 de tone de pe un hectar.

“Anul asta a fost foarte bogat, după cum vedeți doar pe un singur pom sunt în jur de 40-50 de kilograme prune foarte frumoase, dezvoltate, dulci – ia uitați pulpă”, a declarat un localnic.

Oamenii pot să își vândă fructele și crude și uscate. Au clienți inclusiv din Polonia și Olanda.

“Am primit foarte multe solicitări datorită conținutului bogat în zahăr și nu mai e nevoie să adauge, deci, la gemuri, nu mai e nevoie să adauge zahăr”, a spus Ionel Geoarsa, fermier.

Dacă au răbdare și le usucă profitul crește de 3 ori. Prunele uscate se vând cu 9 lei kilogramul.

Producția mare de prune se vede și în mărgelele pe care le face palinca.

”Anul ăsta a fost un an bogat, oamenii au avut prune foarte multe și ar vrea să le facă, astăzi, astăzi, toată lumea. Ei, am reușit și noi să obținem o planificare aicea, la domnul Gabi și astăzi facem palincă. ”, a declarat Ștefan Demian, localnic.

Prunele sunt elementul de bază și pentru vestitul magiun.

”Folosim doar fructe, nu folosim zahăr. A fost un an bun, prunele au fost și sănătoase, au fost multe ploi, au fost cărnoase, calitativ foarte bune.”, a spus Simona Bișboacă, producător de dulceață.

În piețele din marile orașe un kilogram de fructe costă în jur de 3- 4 lei, potrivit Știrile ProTV.

Citește și:

Ieșire explozivă a lui Rareș Bogdan! Reacție distrugătoare la adresa Guvernului, după un articol publicat de Bugetul.ro

EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

Răsturnare de situație! Declarație-surpriză a lui Eugen Teodorovici

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare