sursa foto:  libertatea.ro

Prof. Petrișor Peiu, analist economic: Curtea de Apel București a admis, marți, recursul declarat de CEO împotriva deciziei Tribunalului București prin care au fost suspendate actele din procedura de mediu și acordul de mediu al Carierei Roșia

Profesorul Petrișor Peiu, fost consilier al prim-miniștrilor Radu Vasile și Adrian Năstase, anunță o victorie în instanță a Complexului Energetic Oltenia.

Mai precis, Curtea de Apel București a admis, marți, recursul declarat de CEO împotriva deciziei Tribunalului București prin care au fost suspendate actele din procedura de mediu și acordul de mediu al Carierei Roșia. Este vorba de cariera de lignit Roșia, din județul Gorj, a precizat Peiu.

„Curtea de Apel București a admis, marți, recursul declarat de CEO împotriva deciziei Tribunalului București prin care au fost suspendate actele din procedura de mediu și acordul de mediu al Carierei Roșia.

Se pare ca încă mai exista viață”, spune, într-o postare pe pagina de socializare, Petrișor Peiu.

Soluţia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursurilor. Admite recursurile, casează Încheierea din data de 17.06.2022, şi, rejudecând, respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării deciziei de încadrare nr.11742/09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020.

Definitivă. Pronunţată azi, 23.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre: 23.08.2022”, se arată în soluția Curții de Apel din București.

CEO mai are însă procesul cu Asociația Bankwatch care solicită chiar anularea Acordului de Mediu. În momentul de față, Cariera Roșia poate să pregătească nou fronturi de lucru în zonele de extindere. Aceasta dacă nu va apărea o nouă decizie a instanței de judecată împotriva CEO, informează gds.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare