sursa foto:  focuspress.ro

Radu Țincu, despre vaccinarea copiilor: ‘Va trebui să așteptăm toate datele științifice ca să vedem exact dacă acest vaccin are eficiență’

Radu Țincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgență Floreasca a făcut unele precizări despre progresele efectuate de Pfizer pentru autorizarea vaccinului anti-COVID-19 la copii cu vârste între 6 luni și 12 ani.

 

Trebuie citită așa cum este ea în realitate, adică orice vaccin care a fost pus pe piață inițial a fost testat pe persoanele adulte, pentru că din punct de vedere al procedurii de testare e mai ușor să obții consimțământul unui adult comparativ cu grupele pediatrice, unde e nevoie de consimțământul părinților. Pe de altă parte, copiii sunt mai greu de evaluat post-vaccin, având în vedere că toată simptomatologia aceasta este greu de cuantificat și, uneori, copiii pot să nu furnizeze datele necesare. Însă orice vaccin pe care îl avem în prezent aprobat a fost inițial folosit și aprobat pentru grupele de adulți și ulterior s-a realizat și testarea pe copii. Va trebui să așteptăm toate datele științifice, să vedem exact dacă acest vaccin are eficiență, pe de o parte, și dacă sunt reacții adverse care sunt specifice grupei pediatrice”, a declarat Radu Țincu, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare