sursa foto:  Alex Stanciu

Raed Arafat, despre incidentul de la metrou: ‘Soluția era să-i oprim în aer liber, nu să îi lăsăm să intre. Oamenii pot să se supere’

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat luni seara, că incidentul de la metrou este vorba despre o proastă gestionare a mulțimii. Șeful DSU spune că imediat ce s-a anunțat defecțiunea, accesul oamenilor pe peroanele metroului trebuia restricționat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că s-au luat măsuri de reducere a circulației, prin munca de la domiciliu sau decalarea programului de lucru tocmai pentru a preveni aglomerări la mijloacele de transport în comun.

„Nu am văzut imaginile de la metrou, însă noi am luat niște măsuri pentru reducerea impactului pe metrou și transport în comun. Dacă s-a întâmplat undeva ceva, incidentul va trebui analizat, să vedem care e motivul”, a declarat Arafat.

Șeful DSU a avut și un sfat și le-a cerut oamenilor să se protejeze și să nu se expună riscului de îmbolnăvire stând în aglomerație și să aștepte afară dacă știu că oricum nu pot ajunge la destinație în timp util, atunci când apar defecțiuni la metrou.

Mai mult, Arafat spune că una dintre soluții este ca firmele de pază să acționeze și să împiedice oamenii să mai intre pe peron.

„Firmele de pază trebuie să oprească oamenii să intre în momentul în care există o defecțiune. Dacă avem instantaneu, oamenilor trebuie să li se spună instantaneu să nu mai intre. Este o problemă de gestionare a mulțimii. Soluția era să-i oprim în aer liber, nu să îi lăsăm să intre. Oamenii pot să se supere, dar în astfel de situații, în loc să aștepte în interior și să se infecteze fiind unii lângă ceilalți, mai bine rămân afară. Nu ajung mai repede dacă se împing să intre înăuntru’, a declarat Raed Arafat, la  Digi24.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare