sursa foto:  viva.ro

Raed Arafat, despre propunerea INSP privind carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov: ‘Mâine am convocat comitetul pe această temă’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre propunerea Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) privind instituirea carantinei în București și județul Ilfov. 

 

În primul rând carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mai înalt decât o propunere la nivelul INSP pentru că impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri necesare a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea mișcării pentru a limita răspândirea virusului. Este un lucru de înţeles.

A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României şi asta nu se poate face fără o decizie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). La acest moment ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de CNSU în 48 de ore.

Încă suntem în termen. Mâine am convocat comitetul pe această temă, după care vom supune deciziei dacă poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii.

Poate că vor fi analizate anumite măsuri suplimentare care să ne asigure controlul asupra răspândirii virusului, dar fără a implementa o carantină zonală”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare