sursa foto:  digi24.ro

Raed Arafat recomandă: Asta trebuie evitat!

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că este de recomandat ca cei care prezintă simptome să discute cu medicul de familie, fie şi telefonic şi că este „de evitat” prezentarea la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

„Să te duci într-o unitate de primiri urgenţe să te amesteci cu toată lumea şi acolo fie tu să contaminezi pe alţii, având gripă, fie alţii să te contamineze pe tine, asta trebuie evitat”, a spus Arafat.

Raed Arafat a arătat că specialişti din mai multe ţări au spus că stocurile pentru echipamente de protecţie sunt limitate peste tot, dar că au început deja să semneze contracte „şi semnalele sunt pozitive că vom avea mai multe stocuri în următoarele trei-patru săptămâni maxim, două, trei săptămâni”, asigură şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Chiar dacă acum bani avem, când încerci să rezolvi problema stocurilor în timp crizei, unu: că te costă mult, doi: aproape devine imposibil. (…) La acest moment avem stocuri limitate la nivel de IGSU şi spitale, dar ultimele informaţii care le-am primit astăzi am găsit, se pare furnizori cu care vom discuta mâine. Am găsit la ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – n.r.) stocuri de echipamente de protecţie care vor constitui un tampon până la livrarea stocurilor pe care le vom achiziţiona”, a declarat Raed Arafat joi seară, la TVR.

„Din fericire, noi am început deja să semnăm contracte şi semnalele sunt pozitive că vom avea mai multe stocuri în următoarele trei-patru săptămâni maxim, două, trei săptămâni”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă potrivit news.ro.

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare