sursa foto:  timesofisrael.com

Rafila: ‘Numărul de cazuri va mai crește. Spitalele care tratează pacienți vor înregistra cifre mai mari’

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a afirmat că nu era nimic de neașteptat. El mai spune că situația se poate agrava dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

„Nu este nimic neașteptat. Cred că oricine are cunoștințe minimale despre modul de transmitere a acestei infecții și a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii, și multe persoane au așteptat aceste mesaje ca să nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple”.

Situația s-ar putea înrăutăți. Cu ce soluții vine Rafila

„Suntem pe locul 3 în UE. Se face o raportare la un interval de două săptămâni. În ultimele 24 de ore, într-adevăr, avem cel mai mare număr de cazuri din UE, raportat la populație”.

Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua, subliniază Alexandru Rafila. „Numărul de cazuri va mai crește și încet-încet spitalele care tratează pacienți și secțiile de Terapie Intensivă vor înregistra cifre mai mari. Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit foarte serios”.

Medicul a venit și cu o serie de soluții, dar precizând că depinde doar de populație. „Dacă o să reușim să transmitem un mesaj coerent din toate direcțiile către public și vom dezvolta un soi de atitudine civică care să-i impulsioneze pe cei care nu respectă regulile și să le impunem prin atitudine civică să le respecte și dacă se vor implica și autoritățile locale, atunci în două săptămâni putem să transformăm trendul acesta crescător într-un descrescător.

Dacă începând de mâine populația va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimbă și peste două săptămâni începem să vedem schimbări”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Citește și:

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare