Rareș Bogdan: Dacă nu s-ar fi furat atât de mult în România, am fi avut un coridor funcțional de autostradă de la frontiera de vest până în Portul Constanța

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, vorbește, pe Facebook, despre unul dintre beneficiile aduse de aderarea la Schengen.

Rareș Bogdan anunță că intrarea României în Schengen va însemna o gură de oxigen considerabilă pentru transportatorii români, în condițiile în care încă nu avem un coridor funcțional de autostradă de la frontiera de vest până în Portul Constanța.

„Dacă nu s-ar fi furat atât de mult în România am fi avut un coridor funcțional de autostradă de la frontiera de vest până în Portul Constanța. Că tot vorbim (din nou) despre intrarea în Spatiul Schengen. În fine… Aderarea la Schengen va însemna o gură de oxigen considerabilă pentru transportatorii români, care nu vor mai pierde timp cu cotroalele.

La punctele de trecere a frontierei de Vest Nădlac 2, Borș și Petea au fost în această vară cozi și de 25 de kilometri, fapt care a perturbat grav operațiunile internaționale ale companiilor românești.

Să miști camionul la fiecare sfert de oră, așteptând zece ore controlul, generează costuri enorme (combustibili, salarii, diurne) pe o piață unde concurența este uriașă. Unde mai pui că nici nu poți respecta regulile de odihnă impuse șoferilor! Conform unui studiu al asociațiilor de profil, întârzierea la trecerea frontierelor reprezintă aproape 40% din totalul timpului destinat transporturilor”, spune Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare