sursa foto:  romaniacurata.ro

Răzvan Cuc demolează Guvernul Cîțu: ‘Se îndreaptă cu pași repezi spre titlul de cel mai incompetent guvern din istoria ultimilor 30 de ani’

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a acuzat, marţi, pe pagina sa de Facbook, că nici până la această oră nu a fost stabilit un buget de stat, iar toată lumea vede bătălia pentru împărțirea puterii. El mai precizează că vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăți să se înscrie în program ca să se vaccineze.

‘𝙄𝙣𝙘𝙤𝙢𝙥𝙚𝙩𝙚𝙣𝙩𝙖 𝙜𝙪𝙫𝙚𝙧𝙣𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙥𝙪𝙣𝙚 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙣𝙞𝙖 𝙥𝙚 𝙗𝙪𝙩𝙪𝙘𝙞!
🔴 Doar câteva lucruri simple și clare avea de făcut cabinetul Cîțu de la instalare: bugetul de stat, programul de vaccinare și un program de măsuri pentru relansarea economică a României. Toate acestea fiind la îndemna premierului liberal, venit după un an de guvernare liberală în care a fost ministru al finanțelor.
🔴 𝙂𝙪𝙫𝙚𝙧𝙣𝙪𝙡 𝙖 𝙧𝙖𝙩𝙖𝙩, 𝙞𝙣𝙨𝙖, 𝙘𝙪 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙚𝙨 𝙩𝙤𝙖𝙩𝙚 𝙩𝙚𝙢𝙚𝙡𝙚!
• Buget de stat nu avem, avem în schimb ordonanțe de guvern care plafonează salarii. Nimeni nu știe nimic despre bugetul pe 2021, în schimb toată lumea vede bătălia pentru împărțirea puterii.
• Programul de vaccinare merge greu, iar guvernul schimbă criteriile de vaccinare din mers. Au apărut peste rând „lucrătorii esențiali”, iar vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăți să se înscrie în program ca să se vaccineze. Doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reușit să se înscrie în a doua etapă de vaccinare, etapă care le viza cu prioritate pe acestea.
• Am fost codașii lumii la ajutorul acordat firmelor românești în pandemie. Toate statele europene au injectat bani în economie. Guvernul României a acordat economiei, în 2020, cel mai redus sprijin dintre țările din Europa Centrală și de Est, aproximativ 4% din PIB (raport al agenției de rating Moody’s, vezi fotografia de mai jos). Liberalii au promis și s-au bâlbâit mult, dar au făcut foarte puțin. Iar acest ajutor scăpat către firme se întoarce acum împotriva acestora: guvernul obligă firmele să plătească impozite pe ajutorul primit în pandemie.
🔴 România, cu acest Cîțu ministru al finanțelor, a ajuns la un deficit de 10% din PIB și împrumuturi de 35 de miliarde de euro. Nimeni nu știe unde sunt banii împrumutați. Mai mult, riscăm să pierdem 30,4 miliarde de euro, bani europeni pentru Planul Național de Relansare și Reziliență(PNRR). Planul a fost făcut de guvernul Orban și a fost respins de Comisia Europeană. Vă reamintesc faptul că acest Cîțu era ministru al finanțelor în acel guvern, avea putere de decizie, nu era vreun anonim băgător de seamă!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare