Reacția doctorului Virgil Musta, după ce Gheorghe Piperea l-a acuzat că bagă în buzunar sume uriașe de pe urma testării pentru Covid

Avocatul Gheorghe Piperea l-a acuzat pe medicul Virgil Musta că a câștigat 9 milioane de lei, de pe urma testării Covid, prin clinica Profilaxis din Timișoara. La Profilaxis acționari sunt Virgil Musta și fratele său, dr. Ioan Musta, după cum a dezvăluit Bugetul.ro AICI.

La B1 TV, Musta a confirmat că este acționar al firmei, însă a precizat că „totul e legal și corect”. El a mai spus că „spitalul a hotărât să-și lărgească aria de a face laborator, pentru a fi cât mai multe persoane testate. Și spitalul să nu facă numai prin definiția de caz, cazuri care veneau de la DSP, ci și celor care vor să-și facă testul contracost, conform legislație”.

„Eu nu-l cunosc pe dl avocat și nici nu știu ce interese ascunse are. Eu știu că e unul dintre personajele pe care le deranjează atitudinea mea de a ajuta pacienții și a încerca să salvăm pacienții de la îmbolnăvirea cu acest virus, dar nu e nimic ilegal și poate să fie verificat. Eu nu am ce să-mi reproșez, totul e legal și corect”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru B1 TV.

Vezi și Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Barbu dacă el sau familia sa sunt implicați ca proprietari sau acționari în această policlinică, Musta a răspuns: „Eu nu sunt nici administrator, nici manager. Da, suntem acționari, dar legea permite”.

Întrebat dacă se fac recoltări de probe pentru teste COVID, ele fiind apoi evaluate în spitalul ”Babeș” din Timișoara, medicul a explicat: „Se fac recoltări. Spitalul a hotărât să-și lărgească aria de a face laborator, pentru a fi cât mai multe persoane testate. Și spitalul să nu facă numai prin definiția de caz, cazuri care veneau de la DSP, ci și celor care vor să-și facă testul contracost, conform legislației”.

Musta a mai precizat că se fac mult mai puțin de 30.000 de teste pe zi, cum a afirmat avocatul Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea: „Tocmai a confirmat că se recoltează la centru aceste probe și sunt prelucrate la ”Victor Babeș”. Vedeți pe prima filă de pe pagina de internet a Profilaxis scrie: ”probele sunt recoltate la centrul Profilaxis și sunt prelucrate la ”Babeș” și dl Musta spune că s-a luat decizia pentru a se extinde baza de prelucrare. Bun, așa o fi, dar cred că în anumite condiții, când ești ocupant a unei funcții publice la o instituție publică, trebuie să fii mai atent un pic la potențialele conflicte de interese, mai ales că pare că e foarte profitabil să alimentezi toată ziua panica. În Marea Britanie lucrurile sunt mult mai grave și nu se anunță la TV zilnic că nu mai sunt paturi, că moare lumea, că facem selecție între cine moare și cine nu. Nici nu apar doctori la TV care parcă plâng”.

Ce a scris Bugetul.ro ieri

Avocatul Gheorghe Piperea a făcut o dezvăluire incendiară pe pagina de socializare. Piperea îl acuză pe celebrul doctor Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, că ar câștiga 9 milioane de lei din testarea pentru coronavirus. Piperea spune că doctorul Musta este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timișoara, alături de alți trei doctori cu numele Musta. „Probabil, respectiva clinică e proprietatea familiei”, acuză Piperea. Plecând de la ce a scris Gheorghe Piperea pe pagina de socializare, Bugetul.ro a descoperit că respectiva clinică operează prin firma M PROFILAXIS SRL. Asociați ai firmei sunt Virgil Musta și fratele său, medicul gastroenterolog Ioan Musta.

Iată ce scrie, pe Facebook, Gheorghe Piperea: 

Un doctor, șef de secție de boli infecțioase la un spital din Timișoara, aproape că plânge de focul pacienților și de starea psihologică a colegilor din “linia întâi” a luptei cu covidul. E coleg de “suferință” cu managerul acelui spital (Oancea), care spunea că îi așteaptă cu lumânări în spital pe negaționiști. Se numește Virgil Musta și e un vector important al ideologizării covidului și al răspândirii panicii menite a subjuga sufletele și a bloca rațiunea.
Același doctor este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timișoara, alături de alți trei doctori cu numele Musta. Probabil că respectiva clinică e proprietatea familiei.
Această clinică efectuează teste covid pe care le prelucrează la spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde dl dr Musta este șef de secție de infecțioase și plânge artistic pe umerii familiilor de bolnavi covid și ai colegilor “din linia întâi”.
Testul covid se face pentru “modesta” sumă de 300 de lei.
Înmulțiți cu 30 de mii de teste (cu siguranță sunt mai multe, de când cu deschiderea robinetului testărilor), și o să vedeți cât de “modestă” e suma totală obținută numai din testare – 9 mil lei.
Mă întreb dacă respectiva clinică are certificare Renar pentru test pcr…
Nu-i așa că, dacă nu exista o criză, merita măcar inventată?
Pentru că încă nu a trecut în barca psd, cum au făcut Rafila și Streinu-Cercel, dl Musta încă nu e considerat în conflict de interese și nici nu e dat afară din funcția exercitată în instituția publică.
PS Nu e în regulă să ai mize personale și familiale în exercițiul unei funcții intr-o instituție publică, mai ales când miza este de afaceri. Nu e în regulă ca, în calitate de formator de opinie și cadru sanitar de top într-un spital public, care exacerbează ideologic riscurile unei boli incecțioase, să faci afaceri de pe urma acestei propagande.
PPS În mod normal, toți acești influenceri, inclusiv cel de la Babeș din București și cea de la Iași, ar trebui verificați de presă ori de scriitorii pe feisbuc sub raportul acestor conflicte de interese. Că ANI, ministerele implicate și parchetele nu o fac – dimpotrivă, păstrează cu sfințenie distanța socială față de acești viruși reali ai banului public și ai sănătății plătite de noi prin CASS, dar din ce în ce mai rar și mai prost livrate de spitalele publice.”, acuză, pe Facebook, Gheorghe Piperea.

Vezi și

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare