sursa foto:  aktual24.ro

Reacția lui Liviu Dragnea cu privire la ședința CEx. Declarația acestuia din urmă cu puțin timp

Liviu Dragnea a declarat informații noi despre ce s-a discutat în ședința CEx. Mai jos este prezentată declarația acestuia.

”Îmi cer scuze de la Mircea Badea, nu am reușit să încheiem ședința așa cum a spus el. S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, unii colegi s-au completat, alții s-au contrat. Nu este prima ședință în care se discută serios în PSD. Am avut ședințe în care s-a discutat ore în șir, tot foarte deschis, tot foarte profund. Mi-aș dori să nu mai avem astfel de ședințe, în care vorbim despre lucruri care ar trebui să se întâmple, despre faptul că ar trebui să dezbatem în partid dar de fapt nu dezbatem.

Avem un mandat foarte serios de la cetățeni, dat în 2016, pentru a duce la capăt niște angajamente pe care ni le-am luat, privind un stat de drept și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. S-au spus prea multe, s-a mințit prea mult, nu aveam de ce să nu supun la vot o cerere foarte importantă, esența acelei scrisori. Majoritatea colegilor mei din CEx au avut ședințe cu organizațiile. Majoritatea m-au sunat, au pus telefonul pe speaker, să le spun câteva cuvinte colegilor și să aud ce puncte de vedere au. Mi-au cerut să nu renunț la funcția de președinte al partidului, deși demisia este un act unilateral. Am vorbit despre motivele pe care ei le-au prezentat în scrisoare, pentru care ar fi trebuit să îmi dau demisia. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi.

Cu Klaus Iohannis, un iubitor de PSD, cu SRI, cu DNA, cu Ministerul Public, cu #rezist, cu SPP. Am spus că nu voi putea niciodată să accept ca cel mai mare partid social-democrat să devină sau să redevină o unealtă a acestui sistem odios. A doua zi după condamnare am spus public că atât cât voi mai fi în această funcție voi face tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios, care a distrus mii de vieți în România. Nu noi am deschis fronturile. Fronturile erau deschise.

Și nu numai împotriva noastră, ci împotriva întregii societăți. Unul dintre colegi spunea acum câteva luni că protocoalele sunt legale. Apoi că nu sunt. Apoi că plictisim populația. Dacă nu discutăm despre ele nu avem nicio șansă să le eliminăm. Despre ele nu se vorbește la nicio instituție europeană, nicio ambasadă. Probabil consideră că sunt normale. S-a spus că eu sunt vulnerabil. Le-am cerut să îmi răspundă: dacă eu de mâine nu mai exist, sunt radiat din evidența populației.

De a doua zi, acest sistem, aceste insituții o să ia în brațe PSD? O să sprijine finalizarea legilor justiției? Acestea, odată adoptate, îi fac pe toți cei care au făcut rău să plătească. Toți care au vorbit, dintre cei care au pictat acea scrisoare au spus că dosarele mele sunt pur politice. Am întrebat dacă vor în continuare ca un om să fie condamnat la închisoare că a chemat lumea la vot? Sau pe baza unor studii sociologice? I-am întrebat dacă pot susține așa ceva. Nu am primit răspuns”, a declarat acesta.

Întreaga declarația a lui Liviu Dragnea se află aici.

Citește și:

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! „Suntem pe primul loc în Europa”

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

SURSE! Cum poate pierde Liviu Dragnea totul – Decizia prin care rămâne fără scaunul de șef al PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare