sursa foto:  bucurestifm.ro

Reacție dură a Casei Regale: ‘O blasfemie! Dezaprob total ceea ce se întamplă acum’

De Ziua Națională a României, în Trenul Regal va avea loc o petrecere a lăutarilor din Tarafil de Haidouks. Organizatorii au dat asigurări că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri scumpe şi brânzeturi fine, dar şi cu preparate din carne la proţap sau la ceaun.

În plus, au ținut să precizeze că lăutarii sunt unii celebri, care au concertat şi la Scala din Milano. În acest context, Casa Regală a României a reacționat dur, afişul evenimentului, pe care apar Regele Ferdinand şi Regina Maria alături de lăutari, este considerat a fi o adevărată blasfemie.

Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întampla acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani de zile, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale, la Antena 3.

Societatea Feroviară de Turism CFR SA este în insolvență, fiind controlată de administratorul judiciar Gabriel Iorgulescu. Contactat de Antena 3 CNN, acesta a transmis că vagoanele vor fi folosite pentru transportul celor 80 de invitați din Gara CFR Băneasa, până în Gara CFR Sinaia și înapoi.

Cu toate acestea, organizatorul evenimentului susține că acești invitați vor fi primiți cu preparate tradiționale și un taraf. Prețul biletului a costat 500 de euro.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare