Recep Tayyip Erdogan, mesaj tranșant: ‘Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistițiu durabil în Ucraina’

 Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat joi, de la Madrid, la „intensificarea” eforturilor pentru un „armistiţiu durabil” în Ucraina, informează AFP.

„Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistiţiu durabil în Ucraina. Pentru Turcia, nu vor exista perdanţi odată cu pacea”, a declarat Erdogan în faţa presei, la încheierea summitului NATO.

De la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus medierea sa.

„Menţinem o linie echilibrată, nu o politică agresivă. Importăm mai mult de 40% din gazul nostru din Rusia, construim o centrală nucleară cu Rusia, toate acestea au mare importanţă pentru noi”, s-a justificat preşedintele turc. „Putem obţine mult mai mult menţinând o linie echilibrată”, a pledat el.

NATO, care s-a reunit într-un summit începând de marţi seara, a promis că va susţine Ucraina „atât timp cât va fi necesar” în faţa „cruzimii” Rusiei.

Această susţinere a fost denunţată de preşedintele rus, care a criticat „ambiţiile imperialiste” ale NATO.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare