sursa foto:  Eugen Dinu

Robert Negoiță și PSD merg să protesteze în fața Primăriei Generale! Îi cer lui Nicușor Dan să intervină pentru soluționarea situației din Parcul IOR

Joi, 16 noiembrie, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și Partidul Social Democrat (PSD) organizează un protest în fața Primăriei Generale. Negoiță și PSD îi solicită lui Nicușor Dan, primarul Capitalei, să sprijine inițiativa Prefectului Capitalei, Rareș Hopincă, aceea de a anula în instanță deciziile de retrocedare a bucății de teren din Parcul IOR.

Anunțul a fost făcut astăzi, la sediul Primăriei Sector 3, de Robert Negoiță și de Adrian Țuțuianu, secretarul general-adjunct al Guvernului.

Ce a declarat Robert Negoiță:

„Aș vrea să felicit inițiativa PSD Sector 3, referitor la ce se întâmplă cu Parcul IOR, acea bucată de Parc IOR care, în mod eronat, a fost retrocedată. Și nu doar eronat, ci în mod ilegal a fost retrocedată acea bucată.

Avem nevoie în acest demers de implicarea cât mai multor oameni. Înainte de orice, sper să reușim să-l convingem pe primarul general de necesitatea acelui demers de a ataca în instanță, inclusiv Primăria Generală, acel titlu de punere în posesie.

Cred că primarului general i-a stat ceasul. Acum mai bine de jumătate de an s-a angajat public că în șase săptămâni va analiza și va da o rezoluție pentru a începe un demers.

De ce zic eu că i-a stat ceasul? Că’s mai bine de șase luni de atunci. 

Poate îl ajutăm noi, îi ducem un calendar și îi calculăm noi cât înseamnă șase săptămâni, că au trecut de mult acele șase săptămâni.

Și îl mai ajut cu ceva să nu mai stea să analizeze atâta, că îi dăm noi o decizie de instanță, decizie care spune așa: constată nulitatea absolută.

Acolo sunt toate argumentele de ce este nul acel documente de punere în posesie.

Nu în ultimul rând, haideți să vedem una din intervențiile la care a participat și în care spunea explicit: domnule, acolo a fost parc. Repet, de mai multe ori a spus treaba asta, ceea ce este absolut real! Știm cu toții că acolo a fost parc! 

Dacă ne ducem la lege, vedem că parcurile nu se retrocedează. Așa spune și în acea decizie care constatată nulitatea absolută, că parcurile nu se retrocedează.

În consecință, nu văd niciun argument de ce să nu pornească acel demers. Aș vrea să mai fac o mențiune: o singură dată s-a judecat această speță pe fond, atunci când am câștigat.

Am văzut o pleiadă de inși care spun Primăria Sector 3 a pierdut procesul. Noi nu l-am pierdut pe fond. Noi l-am pierdut pe excepție. Cu o singură excepție, Justiția nu a avut curaj să se ia de inșii ăștia și permanent Justiția s-a dus pe excepții. Pe excepție nu judecăm fondul, că Primăria Sector 3 nu are calitate procesuală.

Singura rezoluție corectă este aceea în care se constată nulitatea absolută.

Îmi pare rău să constat că vine cu baloane din astea de săpun, cu acțiuni de PR, că, vezi Doamne, i-a amendat cu nu știu câte milioane de euro.

Specialiștii mi-au zis că sunt șanse zero ca oamenii să plătească vreun leu, nici acum și nici în viitor vreodată. Specialiștii o spun că, nu sunt specialist, ce a făcut acel demers, cu amendă de zeci de milioane de euro, este, de fapt, un fâs, un praf în ochi și că nu e acoperit de lege.

Dar haideți să fim optimiști; Doamne-ajută! Măcar să plătească acea amendă. Chiar și cu plata acelei amenzi nu se rezolvă problema. Acolo a fost, este și trebuie să rămână parc, acea bucată de Parc IOR.

De ce nu faci tu, ca primar, demers în instanță, ca să îndrepți o eroare, o ilegalitate? E o chestiune la care primarul general are obligația să ne răspundă”.

Ce a spus Adrian Țuțuianu:

„Robert Negoiță este primul primar care, în anul 2013, a luat decizia de a introduce o acțiune în instanță, prin care a cerut constatarea nulității absolute a deciziilor de retrocedare din anul 2005, ale fostului primar Adriean Videanu.

Mă bucur că este alături de noi la mitingul pe care îl organizăm joi, la ora 16:00, în fața Primăriei Municipiului București și sper ca domnul primar Nicușor Dan să înțeleagă că discutăm aici nu de chestiuni politice, ci de chestiuni în interes public major.

Am fost în aceste zile în sector, am distribuit peste 150.000 de pliante, în care am invitat oamenii la miting și am explicat pe scurt, pe de-o parte, istoricul problemei, pe de altă parte, care sunt soluțiile juridice. Am strâns mii de semnături, pe care le vom depune la PMB, joi, în deschiderea mitingului de protest.

Vis-a-vis de soluția juridică, lucrurile sunt simple. Prefectul Rareș Hopincă a înregistrat la instanța competentă un dosar, pe data de 9 octombrie 2023, prin care cere constatarea nulității absolute a celor două dispoziții de primar.

PMB are o soluție foarte simplă: pe de-o parte, să susțină, prin întâmpinare, solicitarea făcută de prefect, pe de altă parte, să ceară și PMB constatarea nulității absolute a acelor dispoziții de primar.

Dacă nu va face acest demers, domnul Nicușor Dan înseamnă că este asociat, este solidar, cu așa-zisa mafie imobiliară care, prin mecanismele acestea de retrocedare, a redus suprafețele de teren din parcuri. Vă aduc aminte de Parcul Bordei, de exemplu.

Nu există nicio șansă ca procesul-verbal de sancționare contravențională să reziste la o analiză serioasă în instanță și probabil că va fi anulat. Nicușor Dan a aruncat praf în ochii cetățenilor din Sectorul 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare