sursa foto:  tv8.md

RTV și Antena 3 CNN, operațiune de propagandă rusă: ‘Încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev’/Acuzații grave făcute de analistul George Rîpă

Într-o postare pe Facebook, analistul George Rîpă a acuzat România TV și Antena 3 CNN că duc o „operațiune de propagandă rusă”.

Mai precis, după ce statul ucrainean a intervenit în bisericile unde se face propagandă rusă, preoții care țin de Biserica Ortodoxă Rusă acuză că sunt prigoniți. După cum se știe, Biserica Ortodoxă Rusă a susținut invazia trupelor lui Vladimir Putin în Ucraina. Biserica Ortodoxă Română s-a distanțat de biserica rusă.

Astfel, potrivit lui Rîpă, „RTV și A3 încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev. Ei mint mizerabil și spun că acțiunile Kievului au legătură cu românii”.

Ce spune Rîpă:

La RTV este în plină desfășurare o operațiune de propagandă rusă și de război informațional. Este o continuare la ce am văzut săptămâna trecută la A3 – Gâdea.

Pe scurt, realitatea: Statul ucrainean a intervenit în bisericile care sunt sub jursidicția Patriarhiei Moscovei și în care se face propagandă rusă. În unele dintre aceste biserici, preoții ortodocși ce țin de Moscova justifică invazia rusă și unii chiar îndeamnă la genocid. Sau, cel puțin, îl justifică. Deci, ce face statul ucrainean, este o chestiune de securitate națională.

Printre preoții care țin de Moscova se numără și unii preoți români care nu au nici legătură cu Biserica Ortodoxă Română, ba chiar au o lungă tradiția în a critica BOR. De ce critică BOR? Pentru că BOR s-a distanțat de Biserica Ortodoxă Rusă. BOR e cu Vestul.

Operațiunea de manipulare e simplă: RTV și A3 încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev. Ei mint mizerabil și spun că acțiunile Kievului au legătură cu românii. Nu au!

Singurul din studio care a arătat că acei preoți țin de Patriahia Moscovei și că nu discutăm de o campanie anti-românească a fost euro-parlamentarul Chris Terheș. Asta a stârnit reacția grobiană a unor personaje precum Geluțu Violatorul.

PS: Poziția BOR în toată această criză a fost admirabilă. S-a ținut departe de ceea ce pare a fi o operațiune FSB extrem de bine executată și finanțată.
Alte instituții ale statului sunt însă plătite să acționeze. CNA, SRI, SIE. Unde sunteți oameni buni? Nu s-a terminat vacanța de Crăciun? Faceți punte cu vacanța de Paște?”.

Și jurnalistul Răzvan Gheorghe a scris că, în direct la Antena 3 CNN, are loc o operațiune FSB

„Miercuri seară, la Antena 3 CNN, Mihai Gâdea și gașca lui de așa-ziși jurnaliști s-au pretat la împroșcarea celei mai purulente propagande rusești. Mai exact, Gâdea l-a intervievat pe larg pe popa rusofil Longhin (Mihail) Jar, mitropolit de Bănceni (Cernăuți) care e subordonat Kremlinului via Patriarhia Moscovei. Beneficiind de întreaga susținere a lui Gâdea, individul a rostogolit narațiuni anti-românești și anti-ucrainene. Scopul a fost alipirea acestui nonsubiect de subiectul legitim al problemelor pe care le întâmpină minoritatea românească din Ucraina, însă bâlciul regizat de Gâdea și Longhin Jar nu a avut nici cea mai infimă legătură cu limba română, românii sau România. Dimpotrivă. 

Despre legăturile pe care Longhin le are cu Moscova și despre atacurile sale în serie la adresa Bisericii Ortodoxe Române am scris la Podul.ro, pe larg, chiar zilele trecute, anticipând creșterea nivelului de penetrare în media românească a acestui pion al Kremlinului, care a fost și a rămas unul dintre principalii dușmani ai BOR. Vorbim despre un românofob virulent”, a scris Răzvan Gheorghe, într-un articol publicat pe Podul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare