Rusia anunță că va începe un război economic mondial împotriva Occidentului. Serghei Lavrov: ‘Vom pune capăt monopolului anglo-saxonilor și Occidentului colectiv asupra afacerilor mondiale’

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că noua politică externă a Federației Ruse se va concentra pe încheierea ”monopolului” occidental asupra afacerilor globale.

 

Media de stat ruse au relatat săptămâna trecută că preşedintele rus Vladimir Putin este decis să aprobe o nouă politică externă, în contextul în care relaţiile între Moscova şi Occident au atins un nivel minim istoric după începerea agresiunii nejustificate şi neprovocate ruse contra Ucrainei, urmată de sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei, potrivit Reuters.

Anglo-saxonii – şi restul Occidentului colectiv, care în mod indiscutabil se supune lor – caută să îşi impună dictatele asupra afacerilor mondiale cu orice preţ. Conceptul reînnoit al politicii noastre externe se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului asupra modelării cadrului vieţii internaţionale, care în viitor trebuie să fie decis nu de interese egoiste, ci de o balanţă a intereselor universală şi corectă”, a spus Lavrov într-o intervenţie în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Astăzi, Statele Unite şi sateliţii lor duc un război hibrid total contra noastră pe care l-au pregătit timp de mulţi ani, folosindu-se de extremiştii naţionalişti ucraineni”, a adăugat înaltul demnitar rus.

 

Acesta a propus parteneriatul cu China drept alternativă la axa occidentală.

 

Împreună cu prietenii noştri chinezi, lucrăm pentru a ne consolida cooperarea strategică bilaterală, care a ajuns la un nivel de încredere fără precedent în istorie. Legătura între politicile externe ale Moscovei şi Beijingului stabileşte fundamentele arhitecturii multilaterale emergente şi serveşte ca factor de echilibru şi stabilitate în afacerile mondiale”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

 

De asemenea, el a transmis dorinţa Moscovei de a dezvolta ”relaţii de cooperare strategică privilegiate cu India”.

 

Totodată, Lavrov a acuzat Franţa că această ţară consideră Africa drept ‘‘curtea sa din spate” şi îşi permite în acelaşi timp să acuze Moscova că duce o politică neocolonialistă pe acest continent.

Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Franţei ne-a acuzat la începutul acestei luni că ducem o politică neocolonialistă în Africa”, a spus Lavrov, citat de EFE. Pasul următor – scrie EFE – a fost ca Lavrov să aducă în discuţie faptul că Franţa, împreună cu alte ţări europene, a comis ”multe crime sângeroase” în Africa, pe care o ”consideră fără nicio ruşine curtea sa din spate’‘ şi acuză acum de neocolonialism Rusia, care ‘‘a avut un rol decisiv în eliberarea continentului de sub jugul colonial”.

Serghei Lavrov a subliniat că Federaţia Rusă întreţine legături strânse şi cu Brazilia, Iran, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Turcia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi alte ”state prietene de pe toate continentele” şi regiunile, printre care America Latină.

Kremlinul a acuzat deseori ţările occidentale, conduse de SUA şi Regatul Unit, că încearcă să domine politica globală şi să se amestece în afacerile altor ţări, în timp ce suprimă puteri emergente din Asia, America Latină şi Africa.

De partea lor, ţările occidentale afirmă că Rusia s-a plasat singură ca stat-paria prin invadarea unei ţări vecine paşnice şi că grupări susţinute de Moscova s-au amestecat în alegeri din Occident, lucru pe care acum Evgheni Prigojin, fondator al grupării de mercenari Wagner şi apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, îl recunoaşte în mod deschis, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare