sursa foto:  g4media.ro

Rusia, pe punctul de a pierde războiul? Occidentul înarmează și mai puternic Ucraina. Ministrul suedez al Apărării: ‘Este în interesul tuturor ca echipamentul militar să fie livrat cât mai rapid posibil’

Suedia și Marea Britanie vrea să trimită Ucrainei un ajutor militar suplimentar – inclusiv armament antitanc, armament de sprijn şi echipament de deminare – cerut de către Kiev.

Este vorba despre echipament militar estimat la 500 de milioane de coroane suedeze (49 milioane de dolari).

Este important ca ţările democratice din Europa să sprijine Ucraina în mod continuu, pe termen lung”, declară agenţiei suedeze de presă TT ministrul suedez al Apărării Peter Hultqvist.

Peter Hultqvist nu precizează nici când şi nici cum urmează să fie livrat acest echipament.

Este în interesul tuturor să fie livrat cât mai rapid posibil”, a subliniat el, relatează The Associated Press.

 

Suedia a fost invitată miercuri să adere la NATO, alături de Finlanda.

 

Pe de altă parte, Regatul Unit urmează să trimită Ucrainei un ajutor militar în valoare de un miliard de lire sterline (1,21 miliarde de dolari).

Ajutorul oferit de Londra Kievului de la începutul Războiului rus în Ucraina, urmează să crească, astfel, în total la 3,8 miliarde de lire sterline.

Guvernul britanic precizează că aceste fonduri sunt destinate achiziţionării unor echipamente militare, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană, drone şi echipament electronic de război.

Premierul britanic Boris Johnson a îndemnat joi, statele membre NATO ”să bage adânc mâna în buzunar” pentru a susţine Ucraina.

Regatul Unit este al doilea cel mai important finanţator militar al Ucrainei, după Statele Unite.

El este totodată unul dintre cele doar nouă – din 30 – state membre NATO care alocă Apărării 2% din PIB, informează news.ro.

Vezi și:

E un semn că se pregătește ceva mai rău? Ministerul rus al Apărării: ‘Forțele armate ruse, care și-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Șerpilor, și-au retras garnizoana de aici’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare