sursa foto:  erosbonazzi.altervista.org

Rușii ‘dau bir cu fugiții’ din Crimeea! Toți se îndreaptă spre Federația Rusă

Situație tensionată în Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată ilegal de Rusia! Un număr record de vehicule a traversat Podul Crimeei, a raportat marți agenția rusă de stat rutieră, la doar câteva zile după ce exploziile au zguduit baza aeriană Saki de pe coasta de vest a Crimeei.

„În cursul zilei de 15 august, 38.297 de mașini au traversat podul în ambele sensuri”, se arată în comunicat, potrivit cnn.

Numărul a fost înregistrat cu câteva ore înainte de un alt set de explozii la instalațiile militare din peninsula Crimeea.

Deși agenția rutieră de stat a Rusiei a declarat că recordul de trafic a fost înregistrat „în ambele sensuri”, videoclipurile postate pe rețelele de socializare și geolocalizate de CNN au arătat cozi lungi și ambuteiaje pe drumurile care duceau spre Podul Crimeei, îndreptându-se spre Rusia, în zilele de după exploziile de săptămâna trecută.

Oficialii locali au minimalizat dimensiunea fenomenului spunând că acestea au fost rezultatul unor controale mai stricte pe pod din motive de securitate și nu din cauza creșterii traficului către exterior.

„Speculațiile că ei fug din Crimeea, sunt o minciună completă, nu există nicio îndoială”, a declarat marți șeful administrației din Crimeea controlată de ruși, Serghei Aksyonov, la televiziunea de stat rusă.

Cu toate acestea, luna trecută, Aksyonov a recunoscut impactul asupra industriei turismului din Crimeea, spunând că este de așteptat o scădere de 40% în timpul verii. Asociația Rusă de Turism a făcut o predicție similară în iunie.

Aglomerație mare în gări

Autoritățile rue au anunțat că circulația trenurilor a fost întreruptă în Crimeea, deoarece liniile de cale ferată au fost avariate din cauza atacurilor efectuate asupra teritoriului peninsulei, pe care le-au denunțat ca fiind „acte de sabotaj”.

Presa rusă a notat că podul care leagă Crimeea de Rusia a fost traversat de un număr record de mașini. Aceste cifre înseamnă că un număr important de ruși care s-au stabilit în regiune după anexarea din 2014 fug acum, potrivit b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare