sursa foto:  radioresita.ro

S-a aflat! Cât câștigă un contabil în România

Mii de absolvenți ies, anual, de pe băncile facultăților cu profil economic din toată țara. Mulți dintre aceștia ajung să lucreze în domenii conexe sau chiar complet diferite de cel pentru care s-au pregătit în cei trei ani de studii universitare. Sunt, însă, destul de mulți care iau calea contabilității, fie pe cont propriu, fie ca angajați în companii.

Potrivit Paylab.ro, comparatorul de salarii lansat de eJobs România, un expert contabil are în medie un salariu de 3.930 de lei net, adică bani în mână. Spre comparație, salariul mediu în România a fost de 2.936 de lei în luna ianuarie, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Ceea ce înseamnă că în contabilitate leafa este cu o treime mai mare decât media pe țară.

Contabilitatea este pe locul al cincilea în topul celor mai bine plătite domenii, după IT, Juridic, Bănci și Resurse Umane, potrivit raportului anual Review&Trends, lansat de eJobs România la începutul anului. Salariul de intrare în profesie este însă mic și pornește de la 3.300 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.940 de lei în mână, conform ABSL – asociația care reprezintă firmele din sectorul de servicii, citează libertatea.ro

Vezi și

Mare atenție! Riscați amenzi uriașe pentru nerespecarea acestei prevederi

Mare atenție! Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat în acest caz

Vești mari! Se dau tichete pentru mii de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare