sursa foto:  cotidianul.ro

S-ar putea rupe Coaliția de guvernare? Robert Sighiartău pornește o adevărată revoltă în PNL: ‘Cred că tot noi putem să dăm PSD afară de la guvernare’

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL și membru în Biroul Permanent Național al partidului, a criticat dur măsurile fiscale gândite de Guvern și afirmă că lovesc fix în electoratul PNL.

Robert Sighiartău este de părere că scenariul e acela de a-i aduce pe PNL-iști într-o situație electorală grea, în care aceștia să accepte condițiile lui Ciolacu pentru o alianță în perspectiva alegerilor din 2024.

Totodată, liderul liberal a susținut că pachetul de măsuri fiscale trebuie regândit, iar PNL trebuie să-și spele imaginea, dând PSD afară de la guvernare.

Sighiartău: Măsurile fiscale lovesc în electoratul PNL

Eu mi-am exprimat această opinie și o mai spun o dată: din păcate, am asistat la un scenariu foarte bine pus la punct de Ciolacu, acela de a duce PNL într-o situație complicată.

În pachetul de măsuri o să vedeți că 85% dintre aceste măsuri vizează mediul privat, afacerile mici și mijlocii și chiar mari, adică electoratul PNL. Doar 15% se referă la reduceri de cheltuieli ale statului și ele sunt neclare.

Din păcate, acest pachet fiscal afectează mediul privat într-un context extrem de complicat economic în care deja aceste companii sunt greu încercate”, a declarat liderul liberal.

Sighiartău: Ciolacu vrea un PNL mic, care să legitimeze un tur 2 la prezidențiale cu AUR

Dl Ciolacu a vrut ca PNL să deconteze o parte din aceste măsuri, ca să ducă PNL într-o situație foarte grea, aproape fără ieșire, pentru a accepta o alianță așa cum sau în condițiile pe care dânsul le dorește. Dânsul vrea să fie președintele României, e clar, și vrea să aibă un PNL mic care să legitimeze un tur doi cu AUR.

Cred că pachetul trebuie revizuit că nu-și va atinge scopul. Încasările la stat nu se vor face, că firmele sunt într-o scădere de venituri și profituri, deci trebuie făcut ceva în sensul ăsta.

PNL trebuie să discute foarte serios despre viitorul său. Cred că PNL trebuie să repare ce a stricat când a adus PSD la guvernare și cred că tot noi putem să dăm PSD afară de la guvernare, pe dl Ciolacu”, a declarat Sighiartău, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare