sursa foto:  transporturiromania.ro

Săptămâna aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial! Noua lege care vizează toți proprietarii de mașini

Mare atenție, șoferi! Săptămâna aceasta, o nouă lege a fost publicată în Monitorul Oficial. Toți proprietarii de mașii sunt vizați!

Mai exact, în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 22, din 17 mai 2018 a fost publicată Legea pentru modificarea Ordonanței Guvernului numărul 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrarea acestora în România.

Actul normativ, cu numărul 109 din 16 mai, este semnat, pentru președintele Camerei Deputaților, de Petru-Gabriel Vlase, și de către președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Prin această nouă lege, Articolul 16.1 se modifică și va avea următorul cuprins:

– (1) În cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispozițiilor art.10 alin. (5) RAR poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului.

– (2) Procedura de eliberarea duplicatului cărții de identitate a vehiculului, în situațiile prevăzute la alin (1) precum și documentele necesare se stabilesc prin ordinul ministrului transporturilor.

– (3) Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial al României Partea III-a.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii ministrul Transporturilor va actualiza Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor RNTR 7. Actul normativ va intra în vigoare în termen de 60 de zile începând de joi (n.r. – 17 mai), precizează e-politic.ro.

Vezi și Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Hordniceanu

De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

EXCLUSIV! Gheorghe Piperea șterge pe jos cu Cozmin Gușă: un KGB-ist ratat! Declarații tari și despre Coldea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare