sursa foto:  stiripesurse.ro

Scandal în toată regula în PSD, după ancheta Bugetul.ro! Contre între greii social-democrați

Bugetul.ro a dezvăluit, sâmbătă, că, în perioada în care Guvernul era controlat de Liviu Dragnea, Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb la vremea respectivă, a oferit un contract de aproximativ jumătate de milion de euro unei asocieri de firme din care fac parte SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA (lider asociere), firma fondată de Dragoș Pîslaru, europarlamentar PLUS, și SC GRUPUL DE CONSULTANȚĂ PENTRU DEZVOLTARE DCG SRL, firma înființată de Dan Barna, liderul USR.

Vezi și EXCLUSIV Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul

Bugetul.ro scria ieri că, la 5 iulie 2018, Ministerul Fondurilor Europene, în fruntea căruia se afla Rovana Plumb, a încheiat un contract de prestări servicii cu asocierea SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA (lider asociere) – firma fondată de Dragoș Pîslaru -, SC GRUPUL DE CONSULTANȚĂ PENTRU DEZVOLTARE DCG SRL – firma înființată de Dan Barna, SC ARCHIDATA SRL și SC NTSN CONECT SRL.

Valoarea contractului încheiat între MFE și cele patru firme este de 2.382.165,78 de lei cu TVA – aproximativ jumătate de milion de euro, iar el se derulează într-o perioadă de 65 de luni, calculat de la data semnării, dar nu mai târziu de 15 octombrie 2023.

Ulterior, Ioan Mircea Pașcu a reacționat pe Facebook, după publicarea anchetei Bugetul.ro.

“Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul”

“Frăția” anului 1843, in varianta modernă?

Eu cred ca unii ar trebui sa mulțumească lui Dzeu ca au scăpat numai cu un refuz din partea JURI …”, a scris, pe Facebook, Pașcu.

Replica Rovanei Plumb nu a întârziat să apară și acuză că Pașcu e victima unei dezinformări, în presă rostogolindu-se informația fonform căreia Plumb ar fi fost semnatara contractelor cu fonduri europene prin care CJ Teleorman, condus la acea vreme de Liviu Dragnea, a plătit sume mari pentru consultanță unor firme conduse de Dan Barna.

„Domnul Ioan Mircea Paşcu este fie sursa, fie victima unei dezinformări în această speță. Personal, îmi place să cred ca este o victimă a dezinformării, pentru că elementele contractuale la care domnia sa face trimitere se referă la perioada 2007-2013, cu implementare până în 2015. Cu alte cuvinte, eu nu am avut absolut niciun amestec în această problemă. Îi transmit totodată pe această cale domnului Paşcu să aibă amabilitatea de a se informa mai bine înainte de a emite astfel de teze false, întrucât nu vreau ca domnia sa să îngroaşe rândurile celor care, voit sau nu, atacă PSD fără un temei real”, a declarat Rovana Plumb pentru ȘTIRIPESURSE.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare