padure lemn defrisare

sursa foto:  timponline.ro

Se interzice tăierea acestor arbori! Parlamentul a dat undă verde! Legea merge la Klaus Iohannis, pentru promulgare

Se interzice tăierea acestor arbori! Parlamentul a dat undă verde! Legea merge la Klaus Iohannis, pentru promulgare. Mai exact, este vorba despre un proiect de lege care interzice tăierea arborilor remarcabili.

Legea privind protejarea arborilor remarcabili a fost votată în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, și va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentarii USR Diana Buzoianu și Aurel Oprinoiu și prevede înființarea unui registru oficial, informează Adevărul.

Se interzice tăierea acestor arbori

Este interesant faptul că, odată cu promulgarea acestei legi de către Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial al României, se va înființa un registru oficial în care fiecare cetățean va putea face cerere să fie înregistrați arborii seculari din localități şi să nu mai poată fi tăiați decât în cazuri cu totul şi cu totul excepționale.

„România are încă mulți arbori seculari, în păduri și în afara lor, cu o valoare inestimabilă, dar ei sunt permanent în pericol și mult prea mulți au devenit, în ultimii ani, mobilă de lux sau lemne de foc. Legea nou adoptată își propune să îi protejeze. Mai sunt și alți pași de făcut pentru protejarea pădurilor și naturii din România și vom continua să depunem inițiative în acest sens”, a declarat Diana Buzoianu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, inițiator al proiectului.

Conform studiilor actuale, aproximativ 5.000 arbori din România se încadrează pentru dobândirea acestui statut, de arbori remarcabili.

„Mă bucur că am reușit să îi convingem pe colegii noștri din Parlament de necesitatea acestei legi și că, trecând peste diferențele de culoarea politică, au votat favorabil. Împreună am reușit, astfel, să le asigurăm arborilor remarcabili protecția necesară, dar și copiilor noștri un exemplu de respect pentru trecutul acestei țări”, a spus și senatorul USR Aurel Oprinoiu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare