sursa foto:  asia.nikkei.com

Se pregătește ceva în Asia de Est? SUA și Coreea de Sud au început o serie de manevre militare navale comune în apropierea Peninsulei Coreene

Forțele Navale ale Statelor Unite şi Forţele navale sud-coreene au început primele lor exerciţii navale comune din ultimii cinci ani în apropierea Peninsulei Coreene, a doua zi după ce Phenianul a testat o rachetă balistică.

Statele Unite sunt principalul aliat în materie de securitate al Coreii de Sud, unde sunt staţionaţi 28.500 de soldaţi americani pentru a proteja ţara de vecinul său de la nord, dotat cu arma nucleară, transmite AFP.

Preşedintele conservator sud-coreean Yoon Suk-yeol, care şi-a început mandatul în luna mai, încearcă să consolideze această alianţă militară după eşecul încercărilor guvernului precedent de la Seul de apropiere diplomatică de Phenian.

‘Acest exerciţiu a fost pregătit pentru a demonstra voinţa puternică a alianţei Coreea de Sud-SUA de a răspunde la provocările nord-coreene”, au declarat Forţele navale sud-coreene într-un comunicat.

La exerciţii, care vor dura patru zile, participă peste 20 de nave, printre care portavionul american cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan, precum şi importante mijloace aeriene.

Exerciţiile constau în simulări de luptă navală şi luptă antisubmarine, în manevre tactice şi alte operaţiuni militare.

Washingtonul şi Seulul efectuează de mult timp exerciţii militare comune. Cei doi aliaţi insistă pe caracterul pur defensiv al acestor exerciţii, dar Coreea de Nord le consideră drept repetiţii generale pentru o viitoare invadare a teritoriului său, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Anunțul care înfioară mapamondul! ‘Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare