sursa foto:  mediafax.ro

Se schimbă formula de calcul a ratei de infectare Covid! Se închid iar restaurantele, cafenelele, teatrele și sălile de cinema?

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, pregătește o nouă formulă de calcul a ratei de infectare a cazurilor de coronavirus.

Medicul Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe (DSU), a anunţat, marţi, că Ministerul Sănătăţii pregăteşte o formulă care să evalueze mai bine situaţia epidemiei de COVID-19 din România, informează Antena 3.

Astfel, ministerul lucrează acum la o formulă ce va lua în calcul şi alţi parametri decât simpla incidenţă a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul unui judeţ.

„Din punctul nostru de vedere, o raportare strict la incidenţă poate să ne conducă la concluzii greşite. Ieri (luni – n.r.) a avut loc o şedinţă a Comitetului tehnico-ştiinţific de pe lângă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar colegii de la Ministerul Sănătăţii ne-au informat că lucrează la un algoritm ceva mai complex.

Argumentul pe care l-aş aduce aici este că, în pofida unei incidenţe care este în scădere evidentă, noi avem un platou sau o foarte uşoară scădere a numărului de cazuri care sunt internate în spitale şi a numărului de cazuri de terapie intensivă, care reprezintă totuşi un argument sau un indicator mult mai important din punct de vedere medical al efectului pandemiei la nivelul populaţiei din România.

Deci, cu mare probabilitate, va exista o formulă care va lua în calcul şi alţi parametri decât strict simpla incidenţă a cazurilor la nivelul unui judeţ”, a precizat reprezentantul DSU, la o conferinţă de presă.

Amintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost împotriva redeschiderii restaurantelor, teatrelor și sălilor de cinema în București.

Vezi și

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare