sursa foto:  click.ro

Secretar de stat: ‘Punctul de pensie a fost mărit de românii din afara granițelor. Au trimis oficial 7 miliarde de euro în România’

Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a afirmat că românii din afara graniţelor au mărit punctul de pensie.

 

Secretar de stat, a spus ce buget a primit Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în acest an. Deşi este cu mult mai mare decât bugetele precedente, un calcul simplu arată că pentru fiecare român din diaspora a fost alocată suma de… 5 euro.

Românii din afara graniţelor merită să fie reprezentaţi aşa cum trebuie. În 2022, românii din afara graniţelor au trimis oficial 7 miliarde de euro în România. Asta e din datele BNR. Din datele Băncii Mondiale, sunt 12 miliarde. Şi neoficial, putem dubla cifra Băncii Mondiale„, a declarat Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni.

”Punctul de pensie a fost mărit de românii din afara graniţelor”

Punctul de pensie a fost mărit de românii din afara graniţelor. Sprijin real familiilor nevoiaşe a venit tot din afara graniţelor. Sigur, Guvernul României se străduieşte să aducă bunăstare şi să facă în aşa fel ca românii să trăiască mai bine. Da, Guvernul de coaliţie PSD-PNL-UDMR, mult contestat, a fost singurul care a luat în serios problema românilor din afara graniţelor. Drept dovadă, de la 13 milioane, cât avea departamentul buget, anul acesta are 207 milioane de lei„, a mai precizat Cârciu.

„Asta înseamnă aproximativ 41 milioane de euro. La 7 milioane de români, aveţi cam şase euro de român, un euro jumătate pe an. Dacă ne raportăm la 8 milioane de români în afara ţării, ar veni un buget de 5 euro de român”, a intervenit Bogdan Chirieac.

Da, bugetul este într-adevăr nesemnificativ, dacă luăm în serios acest lucru, însă vizavi de ce avea departamentul odată, adică 12-13 milioane lei, nu putem dintr-odată să ne trezim cu 5 miliarde buget, şi nici nu avem posibilitatea să îl investim în români cum trebuie„, a mai spus Cârciu, conform dcnews.ro.

„La banii ăştia, românii având necesităţi duble în ţara în care se află, v-au inclus şi pe dvs în PNRR?”, a mai întrebat Bogdan Chirieac.

Răspunsul, însă, a fost unul sec. „Nu„, a declarat Gheorghe Cârciu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare