Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertisment pentru Occident: ‘Alegerile noastre economice au consecințe asupra securității noastre. Libertatea este mai importantă decât liberul schimb’

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a avertizat că țările occidentale nu trebuie să își negocieze securitatea pentru profituri economice.

Trebuie să recunoaștem că alegerile noastre economice au consecințe asupra securității noastre. Libertatea este mai importantă decât liberul schimb„, a declarat Stoltenberg în fața liderilor reuniți la Forumul Economic Mondial din stațiunea elvețiană Davos, potrivit Reuters.

Șeful NATO a mai spus că nu este împotriva comerțului cu China, dar că urmările tranzacțiilor trebuie să fie controlate.

Nu pledez împotriva comerțului cu China, dar spun că, de exemplu, controlul asupra rețelelor 5G este de o importanță vitală pentru securitate. Nu putem spune că, în interesul profiturilor și al comerțului liber, deschidem pur și simplu aceste rețele și pentru furnizori care, de fapt, nu sunt de încredere când vine vorba de securitatea noastră„, a mai spus Jens Stoltenberg, potrivit antena3.ro.

În cadrul conferinței de la Davos, politicieni, directori executivi și oameni de afaceri de renume la nivel mondial discută probleme și soluții economice.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare