sursa foto:  ANAT

Șezlong rezervat pe litoral! Cât ajunge să coste acesta în minivacanța de Rusalii

Începutul lunii iunie vine cu câteva zile libere pentru angajații din sistemul bugetar, dar și pentru unii dintre cei care lucrează în sistemul privat. Astfel, cei mai mulți dinttre ei merg la mare, iar închirierea unui şezlong îi va costa cel mult 25 de lei pe zi.

 

 

 

Plajele și localurile de pe litoralul Mării Negre sunt pregătite pentru noul sezon estival. S-au fost deschis toate terasele şi beach barurile din Mamaia Nord, dar și în alte stațiuni. Patronii s-au pregătit pentru minivacanța de cinci zile a salariaților din România.

Începutul lunii iunie vine cu câteva zile libere pentru angajații din sistemul bugetar, dar și pentru unii dintre cei care lucrează în sistemul privat. Anul acesta, Rusaliile pică pe 4 și 5 iunie (duminică și luni), zile care sunt declarate libere legale. Și ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este liberă legal, iar aceasta pică într-o zi de joi.

Din acest motiv, Guvernul a votat, la începutul anului, să se facă punte între 1 iunie și weekendul de Rusalii. Astfel, elevii și unii bugetari vor avea liber și vineri, 2 iunie, cu condiția ca activitatea, respectiv cursurile din această zi să fie recuperate la o dată ulterioară.

Anul acesta cei care vor să se bucure de câteva zile la mare o pot face la început de sezon estival la preţuri mult mai mici decât în plină vară.

Potrivit spynews.ro, închirierea unui şezlong costă cel mult 25 de lei pe zi, un cocktail între 30 şi 40 lei, în timp ce o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei.

Dacă vorbim despre un platou combinat cu fructe de mare prețul acestuia poate ajunge și la 100 de lei pentru 2 persoane, și chiar 200 lei pentru cinci persoane.

Dacă vorbim despre prețul hamsiilor, la unul dintre restaurantele foarte cunoscute de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă nu mai puțin de 25 de lei/ 200 de grame, acolo unde este inclus și mujdeiul. Un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare