sursa foto:  stiridinbucovina.ro

Situație dură pentru România! Ministerul Finanțelor s-a împrumutat din nou de la bănci

Ministerul Finanţelor se împrumută din nou de la bănci. După ce joi a împrumutat 586 milioane de lei, vineri a atras 60 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu maturitatea reziduală la 98 de luni.

 

 

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 150 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna martie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,2 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 720 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,920 de miliarde de lei, este cu 245 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în februarie, de 5,675 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Ministerul a planificat, în luna martie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,2 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 720 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,920 de miliarde de lei, este cu 245 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în februarie, de 5,675 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare